Nyári kiállítások a Janus Pannonius Múzeumban
Nyári kiállítások a Janus Pannonius Múzeumban
promo / 2022-06-01 súgó
Nagyon jó kiállításokkal készül a nyárra a Janus Pannonius Múzeum.

A váci domonkos kripta kincsei címmel nyílik kiállítás a JPM Néprajzi Osztályán. A váci Tragor Ignác Múzeum anyaga a 18. századi barokk emberének életéről és haláláról kíván képet adni, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a halállal kapcsolatos gondolkodásunkat megváltoztassa. A váci domonkos templom kriptájának mintegy 1800 tárgyat tartalmazó európai, sőt világviszonylatban is jelentős lelet-együttesének különleges darabjaiból válogatott kiállítás páratlan gazdagságban mutatja be a 18. századi többnyelvű és nemzetiségű városi polgárság életét, halálát és temetkezési kultúráját.

JPM Néprajzi Múzeuma (Rákóczi út 11.) Június 9. – december 31.

Lüszterlepkék és mázmadarak – A Zsolnay Múzeum japán gyűjteménye és a Zsolnay-japonizmus címmel nyílik kiállítás a JPM Zsolnay Múzeumában június 22-én. A tárlaton a Zsolnay család japán iparművészeti tárgyakból álló gyűjteménye együtt lesz látható a japonizáló Zsolnay kerámiákkal. A kiállításhoz izgalmas kísérőprogramok társulnak: teaszertartás, japán játékok, origami, kalligráfia bemutató és tanulás.

JPM Zsolnay Múzeuma (Káptalan u. 2.) Június 22. – október 2.

Baranya aranya – Egy kora avarkori temető feltárja titkait címmel nyílik kiállítás június 25-én Múzeum Galériában. A tárlat a 2021-es babarci régészeti feltárás anyagát mutatja be az érdeklődőknek izgalmas kísérőprogramokkal, egyebek mellett előadásokkal, pénzveréssel, korabeli íjászati bemutatóval, fémkereséssel színesítve.

JPM Múzeum Galéria (Káptalan u. 4.) Június 25. – augusztus 21.

Bővebb információk: www.jpm.hu

 

zene
Jan Garbarek Group
 
ételital
Teszteltük: Bazár
 
lokál
Parkolj egyszerűen!