Irány az éjszakai erdő!
Irány az éjszakai erdő!
szerk / 2018-08-21 súgó
Ebben a hónapban még tombolhat a nyár, és van, hogy egy forró nap után szinte feloldozás az éjszaka, hiszen addig legszívesebben ki sem mozdulnánk a hűs szobából. De ilyenkor induljunk neki kirándulni? Miért ne!? Ehhez próbálunk kedvet csinálni, ám ha valaki többéjszakás kalandra vágyna, egy komplett hétvégi sorozatot is ajánlunk a környéken.

Több szervezett éjszakai/telihold túrához lehet kezdő túrázóként vagy gyerekekkel is csatlakozni, ami remek alkalom azoknak, akik eddig nem mertek sötétedés után kimerészkedni az erdőbe. De motiválhat bennünket kihívás, kalandvágy, romantika vagy a komfortzónánk piszkálgatása – egy éjszakai túra a természetben pazar élményekkel gazdagít!

Suhanás az éjszakában

Péntek esténként Árpádtetőn a dombokat és völgyeket összekötő erdei bobpálya kanyarjait csak reflektorok és fáklyák világítják meg, így az erdei sötétség mellett misztikus hangulat is társul a száguldáshoz. (Augusztus  24-én, pénteken (is) 20 órától | Info: www.mecsextrem.hu)

Sötétben a kötélpályán

A kalandpark alpesi kötélpályáit idén már éjszakai sötétségben is ki lehet próbálni, ami garantáltan új élményt nyújt a nappali pályahasználathoz képest. Ez a játék ötvözi a falmászást az erdőjárással és felébreszti a bennünk élő szuperhőst – ráadásul éjszakai kiadásban! Fejlámpa legyen nálad, nehogy a fa adja a másikat… (Augusztus 25., szombat 20.30-tól | Info: www.mecsextrem.hu)

Csillaggazdag csühögés

Kevés olyan alacsony fényszennyezettségű hely van a kontinensen, mint a Zselic, ahol augusztus végén a matuzsálemi korú kisvasút is kigördül az éjszakába. Sasréten valódi bátorságpróbával vár a sötét Ősbükkös, a kisebbeket pedig az éjszakai játszótér. Visszaindulás előtt nyugtató gyógytea kóstolás is lesz az erdei iskola fűszerkertjéből. (Augusztus 26., vasárnap 21:00. Info: www.mecsekerdo.hu)

 

 

film
Fácángyilkosok
 
lokál
A 48-as tér és a Petőfi-szobor kalandos története
 
zene
Halott Pénz: #anemaznem