India Napok és Kína Nap
India Napok és Kína Nap
Papp András / 2022-03-16 súgó
International Spring helyett mostantól International Seasons a PTE interkulturális sorozatának hivatalos neve, ettől függetlenül a minősége és a világra való nyitottsága változatlan. Márciusban Indiába és Kínába kalauzolnak el bennünket.

Március 17-én 18 órakor Színek ünnepe: India címmel tart előadást Dr. Wilhelm Zoltán, a PTE Ázsia Központjának igazgatója a Művészetek Házában. Másnap, 18-án, ugyanott, Juhász Balázs fotográfus Alattam a föld, fölöttem az ég... című képes élménybeszámolója látható és hallható Ladakhi utazásairól, 18 órától. „2008-ban jutottam el Ladakhba először, talán erre a találkozásra vágytam életemben a legjobban. Érintése meghatározó volt. Egyedül voltam és mégsem. A Thiksey kolostor lábánál álltam, késői, lemenő napsugarak világították meg a Monastery-t. Itt és akkor éreztem, hogy ’megérkeztem’” – vallja a művész.

A Kínai Nap március 29-én lesz a Művészetek Házában. Ennek keretében 16:30-kor Hegyi Gabriella tart előadást Immunerősítés a hagyományos kínai orvoslásban címmel, majd 18 órakor Mohr Richárd elődása hallható A magyar-kínai kapcsolatok gyökerei: írásos emlékek a 20. század előtti időszakról témában.

India Napok – Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7-8.) Március 17-18.

Kína Nap – Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7-8.) Március 29.

lokál
Inspiration Camp
 
zene
Barabás Lőrinc Quartet
 
súgó
I. Pécsi Piac Parádé