Hild Garden: Kassák X Kassák
Hild Garden: Kassák X Kassák
Papp András / 2022-06-16 súgó
Elég izgalmas kezdeményezés indul útjára ezen a nyáron. A város eddig kihasználatlan, ámde csodálatos Hild-udvara megtelik jobbnál-jobb programokkal a Hild Garden nevű programsorozat keretében.

Az első felvonásban Kassák Lajos a főszereplő, valamint Törőcsik Franciska és Prieger Zsolt, az Anima Sound System alapítója.

„én KASSÁK LAJOS vagyok / s fejünk fölött elröpül a nikkel szamovár” – a 20. századi aktivizmus és a magyar avantgard kiemelkedő, beskatulyázhatatlan és nem mellesleg világhírű alakja Kassák. Az ő költői életművéből szemezget és épít mellé elektronikus tánczenéből emlékművet Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska a Kassák X Kassák előadásban. „Hiszünk abban, hogy a magyar irodalom vitális, pulzáló valóság, amely, ha mellőzi a szokásos irodalmi estek kliséit, helyette viszont alkalmazza a kor populáris kultúrájának zenei, kommunikációs eszközeit, életre szóló hatást gyakorolhat a befogadóra” – véli Prieger Zsolt, aki Franciskával közösen készített már többek között Mészöly Miklós és Pilinszky János estet is.

A Hild Garden következő programja július 1-jén lesz, amikor is Kéméndi Tamás és Györfi Anna Ady Endre Párizsát varázsolják a fügefák mellé.

Hild-udvar (Széchenyi tér 7-8.) Június 17. 19:00. Jegyár: 2000 Ft. (Esőhelyszín: Művészetek és Irodalom Háza)

(Fotó: Fortepan/Hunyady József)

lokál
Egészséges kalandok a természetben
 
ételital
Enni borral 7. - sonka és bor
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #26 // Verőköltő