Erdei piknikek
Erdei piknikek
szerk / 2019-04-15 súgó
Nyárson, grillen, bográcsban vagy csak a hamuba temetve – szabad tűzön, mert a szabadban mindennek más íze van. Pakoljuk hát be a pokrócot meg a piknikkosarat, és irány a zöld étkező! Ebben a hónapban tavaszi kitelepülésekhez ajánlunk ideális erdei helyszíneket, és emlékeztetünk rá: a tűz jó szolga, de rossz mester.

Ésszel tüzelj!

A gondatlanul meggyújtott vagy nem megfelelően eloltott tüzek erdők, rétek és rengeteg élőlény pusztulását okozhatják. Erdőben csak a kiépített tűzrakó helyeken szabad gyújtogatni, kivéve, ha tűzgyújtási tilalom van érvényben. A tüzet sose hagyjuk őrizetlenül, és ha továbbállunk, mindig győződjünk meg róla, valóban kialudt-e! És még valami: szemét dolog a tűzrakó helyet szemetesnek használni, a legjobb, ha magaddal viszed a hulladékot.

Hotspotok

A Viki pihenő tavaly ősszel újult meg. A bivakolásra is alkalmas, nyitott házikó mellett masszív asztalok és padok vannak, de a tűzrakó helyet is kényelmesen körbeülhetjük. A pihenőt Pécsvárad és Püspökszentlászló irányából, vagy Hosszúhetény felől lehet elérni.

Igazi gyöngyszem a Sásd felől megközelíthető Alsókövesdi tó. A fahídon átkelve csinos kis sziget várja a piknikezőket padokkal, asztalokkal, tágas esőbeállóval.

Szállás tipp

Büdöskúti kulcsosház | 12 férőhely, sparhelt, víz a ház melletti forrásból, akkus led világítás, külső wc, cserép- és vaskályhával fűthető ház Remete-rét és Orfű között. További erdei szálláshelyek: mecsekerdo.hu

 

súgó
Szignál – Imreh Sándor és Makra Zoltán kiállítása
 
ételital
Teszteltük: Művész Presszó
 
ételital
Teszteltük: Corner Coffee Pécs