Városi Gyereknap
Városi Gyereknap
Papp András / 2023-05-25 súgó
Minden egyes nap a gyerekekről szól a családokban – nagyon helyesen –, de május utolsó vasárnapja kifejezetten a gyerkőcöknek adresszált nap.

Ezért aztán ismét a város legnagyobb játszóterévé változik át május 28-án a Zsolnay Negyed, ahol a legkisebbektől a kamaszokig, velük együtt pedig az egész család megtalálja a neki való szórakozást, elfoglaltságot, játékot.

A felhőtlen játszadozások mellett nagyon jó programok is lesznek, melyeket kiemelten ajánlunk. 11 órakor például Salvatore Gatto vásári bábjátéka szórakoztatja korhatár nélkül a közönséget Pulcinella című előadásával a Bóbita Bászínház szabadtéri színpadán. A világ egyik legjobb bábjátékosának mondott nápolyi művész rendszerint gitárral a kezében lép a paraván elé és pillanatok alatt a legjobb cimboráivá teszi a nézőket elragadó személyiségével és dalaival. Gatto társa a színpadon Pulcinella, az életvidám, pimasz vásári hős.

16 órakor a TrappTop Flotta (képünkön) gólylábas-maszkos előadása lesz A Nap és a Hold elrablása címmel, melyben két lisztes képű clown érkezik a térre, és hozzálátnak, hogy felépítsék az univerzum földi mását. Mire a gyerekek segítségével elkészül a világegyetem, a Fekete Lovas is megérkezik és elrabolja a Napot meg a Holdat. Vajon sikerül visszaszerezni őket?

A Városi Gyereknap összes programja ingyenes, a felhőtlen jókedv és a szórakozás garantált.

Zsolnay Negyed (Felsővámház utca 52.) Május 28. 10:00-18:00. Ingyenes.

Részletes program ITT.

zene
Stereo Kollektiv
 
súgó
Zene, szüret, Angster
 
zene
Multikulti rhytm and blues - Mongooz and the Magnet