Egy Mecseki Láthatatlan nyomában
Egy Mecseki Láthatatlan nyomában
szerk / 2017-04-11 súgó
Nemrég még az utak mellett, buszmegállókban lehetett találkozni olyan plakátokkal, ahol egy költői kérdést tettek fel nekünk arról a bizonyos forradalomról, aminek 60. évét ünnepeltük tavaly: „Elfelejtettük volna?”

Most egy időgép lehet segítségünkre a kérdés megválaszolásában, melyet a Szabadkikötőben állítanak fel április elején. A gép lehetőséget teremt arra, hogy ezt a hatvan évet visszapörgetve egy olyan helyen legyünk, ahol akár egy pécsi „forradalmárral” is találkozhatunk! Persze csak akkor, ha megfelelőképpen olvasunk a nyomokból, melyek mentén egy utat járhatunk be, egy olyan utat, mely annak idején a Mecsek erdeibe vezette Pécs város munkásainak, diákjainak egy – vaskosabb – maroknyi részét!

A gép egy hónapig áll a Szabadkikötő kapujában, hogy minden héten kedd és szombat között délelőtt 10 órától délután 6 óráig várja mindazokat, akik egy kisebb időutazással maguk próbálnának kitalálni a történelem bonyolultabb kérdéseinek erdejéből.

A Mecseki Láthatatlanok nyomában egy kísérlet, mely egy modernebb kiállítást ötvöz a mostanában nemzetközi sikereknek is örvendő szabaduló pályákkal.

Szabadkikötő (Király utca 64.) Ápr. 11.–máj. 11. K-Szo: 10:00-18:00. 12 éves kortól ajánlott!

(A cikkben szereplő kép Kalán Viktória munkája.)

súgó
LOKART Fesztivál 2023
 
lokál
Portré: Nagy Levente
 
zene
Jazzbois