Chichago
Chichago
Papp András / 2022-10-14 súgó
Elég nagyot gurít a Pécsi Nemzeti Színház októberben! 15-én lesz ugyanis minden idők legsikeresebb Broadway musicaljének, a Chicago-nak a bemutatója, melyet a társulat a Pécsi Balett táncművészeivel közösen visz színre. Az előadást Vidákovics Szláven rendezi, koreográfusa Vincze Balázs, főbb szerepekben pedig Szulák Andrea, Laklóth Aladár, Foki Veronika és Stubendek Katalin látható.  

A sztori az 1920-as évek Amerikájába röpít vissza bennünket, főhőse két elszánt, izgalmas, vagány nő. A fiatal, ám fényes karriert álmodó bártáncos, Roxie Hart (Foki Veronika) lelövi szeretőjét, aki nem tartotta ígéretét, nem menedzselte eléggé nagyravágyó karrierjét. Roxie börtönbe kerül, ahol megismerkedik Velma Kellyvel (Stubendek Katalin), Chichago legragyogóbb csillagával. Roxie álma, hogy címlapsztori legyen, a börtönben megvalósulni látszik. Kell hozzá még ez-az, például a kiváló összeköttetésekkel rendelkező Morton Mama (Szulák Andrea), és egy korrupt sztárügyvéd, Billy Flynn (Laklóth Aladár).

Egészen biztosak vagyunk abban, hogy az előadás az évad sikerdarabja lesz. Már csak egy nehéz feladata maradt az egyszerű nézőnek: valahogy jegyet kell szerezni rá.  

Pécsi Nemzeti Színház (Színház tér 1.) Október 15-tól. Jegyár: 2300-5900 Ft.

 

súgó
Szamárfül Fesztivál
 
lokál
KoBeKo –Kulturális élet Vasason és Somogyban
 
zene
Fran Palermo