B oldal
B oldal
Prim Péter / 2020-08-13 súgó
Doboviczki – Hizsnyik 50:50.

Doboviczki Attila és Hizsnyik Dénes egyidőben, a kilencvenes évek elején kezdték meg tanulmányaikat a Pécsi Tudományegyetem jogelőd intézményében. Míg Doboviczki bölcsészként végzett, Hizsnyik a Művészeti Karon folytatta tanulmányait. Pályájuk, barátságuk töretlen maradt az idők során: számos művészeti akciót valósítottak meg együtt, de külön-külön is aktív művészeti munkásságot tudhatnak magukénak. A két alkotó idén tölti be az ötvenedik életévét, s ez az alkalom időszerűvé teszi a visszapillantást az elmúlt közel három évtized munkásságának áttekintésére. A tervezett kiállítás elsősorban dokumentatív jellegű: számos videó, fotó és egyéb dokumentum idézi meg a különféle művészeti „korszakok” aktivitásait – performanszok, akciófestészeti munkák, public art-os események, audiovizuális kísérletek, hangművészeti alkotások, látványvetítési produkciók dokumentumai egyaránt helyet kapnak a kiállításon.

A tárlat ideje alatt több kísérőprogramot is szerveznek, melyekre minden alkalommal más-más technikai-tartalmi kompozíciókkal, látvánnyal készülnek.

Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7-8.) Augusztus 14. – szeptember 25. Megnyitó: aug. 14. 19:00. H-P.: 10:00-18:00.

 

zene
Gypo Circus
 
súgó
Orgonák éjszakája, OrgonaPont
 
zene
Pécsi Napok