A diótörő
A diótörő
Papp András / 2021-12-21 súgó
Karácsonyi varázslat – zene, tánc és mese egy estén.

A kihagyhatatlan ünnepi klasszikus a Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Balett és a Bóbita Bábszínház közös produkciójában kerül színpadra. Csajkovszkij remekműve a világ balett színpadainak állandó és megunhatatlan darabja, ami a zeneszerző utolsó balettje, egyben utolsó színpadi műve is.

A történet alapjául E. T. A. Hoffmann Diótörő és Egérkirály című meséje szolgált. A történet szerint karácsony éjszakáján kezdődik a jó Diótörő és a gonosz Egérkirály háborúja, és Marika váratlanul a csata kellős közepébe pottyan. Diótörő – akinek valódi kilétét a mese végéig homály fedi – bátorságának és jó szívének köszönhetően legyőzi a gonosz Egérkirályt, Marikát pedig csodálatos utazásra viszi a játékok országába. Az előadás a Pannon Filharmonikusok élőzenei kíséretével látható, és hogy még izgalmasabb legyen az egész, a Bóbita Bábszínház művésze, Czéh Dániel néha narrátorként, néha pedig az előadás tevőleges résztvevőjeként van jelen a produkcióban.

Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) December 22. 19:00; december 23. 15:00, 19:00. Jegyár: felnőtt: 6000/5000 Ft, gyerek: 3000/2000 Ft, családi (1 felnőtt, 2 gyerek): 9900/7900 Ft

súgó
A DOZSO az újhullám évtizedében
 
ételital
Teszteltük: Pont, pont, vesszőcske
 
zene
Natalie Imbruglia