6 nap irodalom idén is
6 nap irodalom idén is
promo / 2022-09-09 súgó
A PécsLIT Irodalmi Fesztivál idén már második alkalommal várja a könyvek szerelmeseit.

A szervező Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat most is hűek maradtak a „6 nap irodalom” szlogenhez, ebben az évben szeptember 12-től 17-ig tart majd az eseménysorozat.

A programok többsége két helyszínre, a Művészetek és Irodalom Házára és a Tudásközpontra koncentrálódik. Lesznek felnőtt és gyerek író-olvasó találkozók, színházi és évfordulókhoz kapcsolódó irodalmi programok is. Kiemelt esemény lesz a Pécsi Nemzeti Színház szervezésében megvalósuló felolvasószínházi előadás, amely szeptember 14-én, Bertók László halálának második évfordulóján lesz a Kamaraszínházban.

A 2022-es PécsLIT vendégei között több olyan szerző is jelen lesz, akik nemrég jelentkeztek új kötettel, többek között Tóth Krisztina, Závada Pál (képünkön), Háy János, Zalán Tibor, Szabó T. Anna, Vámos Miklós, Finy Petra, Cserna-Szabó András. A Pécshez kötődő írók közül itt lesz Milbacher Róbert és Kisantal Tamás.

A fesztiválnak idén is lesznek külföldi vendégei: érkezik Rike Reiniger Németországból és Primož Repar Szlovéniából, továbbá a Cervantes Intézet is két eseménnyel lesz jelen a fesztiválon.

A PécsLIT köszönti az idén 20 éves Literát is, amely megalakulásakor az első online irodalmi portál volt itthon.

További részletek: pecslit.hu

(A programsorozat megvalósulását Pécs MJV Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. támogatja.)

(Fotó: Banzáth Ivola)

súgó
PhotoSynth
 
lokál
Kisvideókkal népszerűsíti a helyit Teleky Zoltán
 
súgó
SzabadSzínház