14. Ördögkatlan
14. Ördögkatlan
promo / 2021-07-05 súgó
Augusztus 3 – 7.

Lesz! Muszáj lennie! Ezt mondtuk tavaly is, de a vírus legyőzött bennünket. Ebben az évben azonban reális esély van arra, hogy valóban megrendezzük a 14. Ördögkatlant. Tizennegyedik, mert ősszel, amikor „Zöldül a Katlan” címmel fákat ültettünk a három településen, elköszöntünk a balszerencsét hozó számtól, jól elégettük azt. Most pedig szervezzük-egyeztetjük a programokat, és azt tapasztaljuk, hogy a falvak-helyszínek várnak bennünket, a fellépők boldogan jönnek, a látogatók izgatottan érdeklődnek, minden arra mutat, hogy augusztus első hetében sokszázan-sokezren megölelhetjük végre egymást, és átadhatjuk magunkat a katlanfílingnek. És igen, időközben elveszítettük védnökünket, Törőcsik Marit, akire augusztus 6-án Mozart Requiemjével emlékezünk majd. De mindketten, Cseh Tamás és Törőcsik Mari is örökös védnökként velünk maradnak, életük-életművük példa lesz számunkra.

Van még egy fontos információ: az Ördögkatlan szándékunk szerint a szabadság szigete volt és marad is – de nem költözhetünk el a Földről: az aktuális rendelkezéseket be kell tartanunk! Mostani tudásunk szerint karszalagot csak azon felnőttek kezére rakhatunk, akik rendelkeznek védettségi bizonyítvánnyal. Ezért hát annyit kérünk szelíden: oltakozzatok! Találkozunk a 14. Katlanban! 

Kiss Mónika – Bérczes László (fesztiváligazgatók)

DÍSZVENDÉGEK

Nézőművészeti Kft.

Ez a nagyszerű színházi csapat visszatérő vendége a Katlannak, sőt! A független társulat tagjai: Mucsi Zoltán „Kapa”, Scherer Péter „Pepe”, Kovács Krisztián, Katona László és Gyulay Eszter.

Bereményi Géza

Kossuth-díjas író, dalszöveg- és forgatókönyvíró, rendező.

Pannon Tükör

A 25. születésnapját tavaly ünneplő Pannon Tükör kulturális folyóirat irodalmi beszélgetéseivel sokadjára vesz részt az Ördögkatlan Fesztiválon.

Pál István Szalonna

Liszt Ferenc-díjas népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes vezetője.

HÍREXTRA

Maszkpersely

Háy Jánostól kaptuk a gondolatot, Lengyel Csabától és csapatától, a Játéknap Kft-től a megvalósítást. Augusztusra megépül Nagyharsány központjában egy játékos kocka, fennkölten „vírus-emlékműnek” is nevezhetnénk, de mi maradunk a maszkperselynél, ez jobban illik hozzánk. Ebbe a perselybe a feleslegessé vált maszkjainkat fogjuk örökre elzárni – amikor az Idő engedi azt. Erre a közös ünnepre készülünk.

HETI BÉRLETEK

Elővételben: 20.000 Ft
Helyszínen: 24.000 Ft

NAPIJEGY:

Elővételben: 5.400 Ft
Helyszínen: 6.400 Ft

www.ordogkatlan.hu

súgó
Zsolnay Piknik
 
lokál
Elektronikai megoldások A-tól Z-ig Pécsről
 
súgó
Nemzetközi Tavasz