Tudás-Tudós-Karrier – ez a TTK!
Tudás-Tudós-Karrier – ez a TTK!
promo / 2021-12-22 lokál
Dr. Pálfalvi László fizikus professzor igazi lokálpatrióta – a Fizikai Intézet, Kísérleti Fizika Tanszékének vezetője 27 évvel ezelőtt kezdte meg tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán. Ő az első teljesen pécsi nevelésű MTA doktori fokozatot elnyert kolléga: itt szerzett diplomát, így saját tapasztalataira alapozva ajánlja a TTK-t mind a kutatói, mind az oktatói pálya iránt érdeklődő diákoknak.

„A családias, hallgatóbarát légkör nagyban hozzájárul ahhoz, hogy diákjaink szeretnek ide járni. Az oktatás során szempont, hogy hallgatóink minél finomabb átmenetként éljék meg a középiskola és az egyetem közötti váltást a tanulási módszerek és az egyes tananyagtartalmak tekintetében. Miután belerázódtak az egyetemi létbe, a hallgatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy bekapcsolódjanak kutatásokba. Sokakat magával ragad a modern, jól felszerelt, világszínvonalú terahertzes laboratórium. Az intézetben folyó alap- és alkalmazott kutatások azért is vonzóak a fiatalok számára, mert a kísérletező, a barkácsolni szerető, az elmélkedő típus és a jó programozói vénával megáldott hallgató egyaránt megtalálja számítását a kutatócsoportban. A siker egyik kulcsa a jó témaválasztás, egy produktív csapatban dolgozva hamar beérik a munka gyümölcse”.

A PTE TTK piacképes alap- és mesterképzéseket kínál, magasan kvalifikált oktatói csapattal, modern laboratóriumokkal várja diákjait magyar és angol nyelvű képzéseire. „Hallgatóbarát campusként igyekszünk figyelni minden diákunkra, segítjük és támogatjuk tanulmányaik gördülékeny haladását”, így a pécsi diplomával biztos elhelyezkedésre számíthatnak.

2022-ben várunk Nyílt Napunkon ÉLŐBEN 01.18-án és ONLINE 01.21-én!

www.ttk.pte.hu

 

lokál
Ha szombat, akkor vízitúra Európa Amazonasán
 
lokál
Jó ütemben halad a pécsi szennyvíztelep kapacitásbővítése
 
ételital
Mentes