Pécs-Somogyi Általános Iskola
Pécs-Somogyi Általános Iskola
/ 2017-03-07 lokál
„Hisszük, hogy a gyermek veleszületett kíváncsiságát kielégíteni kell, nem pedig kiölni. Miért ne lehetne ezt az érdeklődést az iskolában is fenntartani?”

A Pécs-Somogyi Általános Iskola nyílt napra hív minden olyan családot, ahol a szülőknek a nevelésről vallott nézetei közel állnak a miénkhez. Olyan iskolát szeretnénk, ahol gyermekeink jól érzik magukat, a lehető legkevesebbet ülnek az iskolapadban, sokat kirándulnak, és elsősorban abból tanulnak, amit megtapasztalnak. Ugyanakkor fontosnak tartjuk azt is, hogy meg tudjuk tartani az arany középutat a múlt, jelen és jövő között. Összhangban élni a természettel, és a hagyományaink ismerete mellett természetes legyen az idegen nyelv oktatása, az informatika és a modern technika jelenléte a mindennapokban. Hitünk szerint a gyermekeket nem kell felkészíteni az életre, hiszen a gyerek él.

Szerintünk nem egy tudáshalmazt kell átadnunk gyermekeinknek, nem rengeteg adatot, fogalmat kell megtanítanunk nekik, hanem másfajta gondolkodásmódra, csapatmunkára, kreativitásra kell nyitottá tettünk őket, amelynek segítségével a gyorsan változó világunkban megjelenő, váratlan kihívásokra is képesek lesznek megoldást találni.

Az iskola Pécs külső kerületében, falusias, gyermekbarát környezetben található erdő, tavak, egy új játszótér, a Misina Állatmenhely, a Lovas centrum és a KOBEKO Művelődési Ház közelében.

Az udvaron fák, és egy kis játszótér található.

Eseményeink:

Márc. 10. 15:00-18:00: Nyílt délután az iskolában; 16:30: korcsoportonkénti tájékoztató

Márc. 15. Jelentkezési határidő az első osztályosoknak

Ápr. 5. Civil Közösségek Háza, 17:00: 5. WORKSHOP Winkler Mártával, a Kincskereső iskola megálmodójával

Máj. 20. Jelentkezési határidő felsőbb évfolyamosoknak

(X)

súgó
André Kertész – Táguló horizontok
 
zene
Pál Utcai Fiúk
 
zene
Plusz egy új helyszín: Sárkány Barlang