Tour de Hongrie
Tour de Hongrie
szerk / 2023-05-09 lokál
Nagy meglepetésre Pécs is bekerült az idei magyar kerékpáros körverseny, a Tour de Hongrie szakaszai közé – ilyen legutóbb 2004-ben volt.

A május 10-én Szentgotthárdon rajtoló verseny 3. etapjának egy jelentős része lesz városunkban. A 3. szakasz rajtja május 12-én Kaposváron lesz, ahol egy rövid kört követően a mezőny délre fordul, és a Mecsekbe érve két karikát tesz meg a hegyek között. A legnagyobb kihívást a pécsi hegyoldal, a Bárány utca jelenti majd a bringásoknak: a másfél kilométer hosszú, átlagosan 11 százalékos emelkedőt háromszor kell leküzdeniük, mielőtt a Pécsi Állatkert előtt célba érnének. A három gyorsasági és a hat hegyi részhajrá, illetve a 2500 méter feletti szintemelkedés izgalmas etapot ígér.

Kevesen tudják, de Pécsett 130 éves múltra tekint vissza a kerékpározás. Az első klub 1894-ben szervezte meg az első hazai távolsági kerékpárversenyt Pécs és a főváros között. A magyar körversenyben 1927 óta 19 alkalommal adott otthont városunk egy-egy rajtnak, sprint-, vagy éppen hegyi befutónak. Idén újra bekapcsolódunk tehát a kerékpársport vérkeringésébe, érdekes, látványos verseny vár ránk, amit nem csak bringásoknak ajánlunk.

 

 

súgó
Művészportré: Pertics Flóra
 
ételital
Kibírod az 5 fogást? - A Made in Pécs válogatottja
 
lokál
Madárbarát iskolakert