Tettyei Romok: PVA
Tettyei Romok: PVA
kissfero / 2016-03-22 lokál
Weisz Fanni nem Pécs arca többé, a Pécs Város Arca (PVA) program folytatásáról a jövőben dönt a város – volt egy ilyen szomi hír február elején.

Azért szomi ez a hír, mert a fogyatékkal élő modell beemelése a városmarketingbe négy évvel ezelőtt egészen jó húzása volt a Széchenyi téri agytrösztnek (na jó, agybétének), nagyon valószínűtlen, hogy találnak még egy hozzá hasonlót. Weisz Fanni nemcsak szép, hanem rokonszenves ember is, idolnak tökéletes. Érdekes módon még az sem vet rá túl nagy árnyékot, hogy felfedezője és sokáig támogatója a minden pécsi lében kanál Vujity „Sapkavity” Tvrtko volt.

Pécsi polgárként kötelességemnek érzem, hogy ebben a nehéz, embert próbáló helyzetben, a Weisz Fanni Utáni Wészkorszakban segítsem a városvezetést ötleteimmel, együtt talán megtaláljuk Pécs Város új Arcát, meglátjuk a fényt a fannitlanított alagút végén. Nyújtsd a kezed, te Felelős Döntéshozó, jer velem a valóság veszélyes dzsungelébe, de tudd, sikerünk korántsem biztos, meglehet, utunk végén nem a siker boldog mosolyával az arcunkon lépünk ki a fák közül, hanem nyomorult zombikként.

Első ötlet: Vujity Tvrtko

Mondjuk ő már Pécs város jószolgálati nagykövete, bocsánat, Jószolgálati Nagykövete, de csak nem jelent gondot a felminősítés? Ha a Standard & Poor’s-nak megy, talán a városházán is össze tudja dobni egy jogász. Előnyök: mindenki ismeri; ő tényleg annyira imádja Pécset, hogy az már szinte túlzás; könnyű kimondani azt, hogy Vujity. Hátrányok: mindenki ismeri; ő tényleg annyira imádja Pécset, hogy az már szinte túlzás; nehéz kimondani azt, hogy Tvrtko.

Második ötlet: Wolfie vagy Rendbenman

Önkormányzati díjat már kaptak tavaly, innen tényleg már csak egy lépés a PVA.

„Pro Communitate, ez nem a Securitate,

Senki nem azt kéri, hogy a Nappaliban állj be!

A társadalmi táncparketten rocky, twist vagy salsa,

A város tényleg arra vár, hogy én legyek az arca.”

Harmadik ötlet: A Külföldi Egyetemista

Lehet német vagy norvég, mindegy, lehet majd válogatni, hiszen meg akarják duplázni a számukat. Ellenérv: ez beismerése lenne annak, hogy még mindig nem sikerült gatyába rázni a város gazdaságát, úgyhogy továbbra is a gazdag európaiakra vagyunk utalva, hogy szakadna rájuk a hülye, haldokló liberális demokráciájuk.

Negyedik ötlet: Bachar Najari

A Zsolnay gyár legújabb többségi tulajdonosának ugyan nem sikerült egyértelmű sikersztorit írnia eddig – nemrég a kormány a csődtörvény alapján kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a céget –, de nézzük a jó oldalát ennek is: (MOST NEM JUT ESZEMBE SEMMI, IDE MAJD KI KELL TALÁLNI VALAMIT, FIGYELEM, NEHOGY ÍGY MENJEN NYOMDÁBA A LAP!).

Ötödik ötlet: A Dóm vendéglő galériáját szétkapó ismert vállalkozó

Amit tett, nem volt szép, de talán nem lenne baj, ha nem mindig olyanokat emelnénk magasba, akik példaképek lehetnek, hanem olyanokat is, akiknek valami nagyon fontosról mesél a sorsuk. Az övé például arról, hogy hiába vagy jóba az aktuális erős fiúkkal, ha valamiért kegyvesztetté válsz, akkor mész a levesbe és nem marad más neked, mint a frusztrált, esztelen rombolással kombinált kussolás.

Hatodik ötlet: Én

Van az a pénz. Egyetlen kikötésem: soha ne kelljen meztelenül, bohócsipkában bukfenceznem a főtéren, miközben Hoppál Péter korbácsolja a testem. Amúgy benne vagyok mindenben.

ételital
Zöldülő vendéglátás
 
film
Férfiak és csirkék
 
lokál
Először rendez Pécsett SWIMATHON-t a Pécsi Közösségi Alapítvány