Tettyei Romok: Pécs 2024
Tettyei Romok: Pécs 2024
kissfero / 2017-02-22 lokál
Helllóóóó, Pééééécs, Put Your Fucking Hands Up! Eddig is a nonplusznak az ultrája voltunk úgy globalice, mint lokalitásilag, de úgy tűnik, ebben az évben a Crazy Old Nyerőgép tényleg bead mindent nekünk, ami kell a már réges rég kiérdemelt szuperlatívuszokhoz.

Nem is tudom, mivel kezdjem, annyi jó száguld felénk díszcsomagolásban, hófehér, sarkakatás üléshuzatú luxuslimuzinon, pozitív töltésű emotikonfelhőben, továbbá áldott kormányunk kommunikációs csatornáin. Amikor ezt írom, influenzásan fetrengek itthon, és a megváltozott médiafelvásárlási szokások miatt munkám sincs, szóval láthatnám éppen iszonyú borúsan is a jövőt, de mit tegyek, ha tényleg mindjárt földi mennyé alakul a dél-dunántúli kultúrtáj, igen, még a rohadó bőrgyár, az Áper és az összes többi kísértetház is, ahová hála, Tudjukkinek, mégsem költöztek migránsok, pedig nem sok híja volt, brrrrr, ezt megúsztuk!

De miket is beszélek, igazából csak egyetlen jó, sőt, JÓ, száguld felénk, de az alapjaiban forgatja majd fel életünket: az olimpia. Nem, nem Budapest rendezi majd meg az ötkarikás doppingjátékokat 2024-ben, hanem Pécs. Most nem mennék bele mélyebben, miért, legyen elég annyi, hogy Tarlós főpolgármester beszól Orbánnak >>> aki megsértődik >>> pécsi olimpia. A hivatalos ügymenetbe ez ugyan nem illeszkedik, de hát istenem, majd Szíjas futsalista és külügyminiszter elintézi.

Persze lehet, hogy még erre sem lesz szükség, mert a nemzetközi helyzet (Trump, brexit, ruszkik, glob.felm., harmadik világhábcsi, egy új funkció a Facebookon) az év folyamán esetleg odáig fokozza magát, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy dönt, hagyjuk ezt a fölösleges pénzégetést a francba, térjünk vissza a gyökerekhez és rendezzük meg természetes körülmények között, minimál költségvetésből az egészet. Kézműves, fair trade, glutén- és adalékanyagmentes ökoolimpia. Most őszintén, miért kell a százméteres síkfutáshoz stadion, amikor a Rákóczi úton simán le lehet zavarni az egészet, ha kicsit megbuheráljuk a közlekedési lámpák programját, még a forgalmat sem kell elterelni. Arra a tíz másodpercre minek?

Vizes sportok? Orfű, Tüskésrét, Mohács, Hullám (egy sáv is elég, ha a helyi pólósok edzenek), szökőkutak.

Labdarúgás? Mindig tudtam, hogy jól fog jönni még egyszer valamire a bőrgyári salakos.

Lövészet? Lőtéri dombok, esetleg az Áper lőtere, ha elered az eső, be lehet szaladni a volt laktanyába, csak ne dőljön addig össze.

BMX? Nevkó-környék.

Egyetlen zavaró és sajnálatos hozadéka lesz a „csórólimpiának”: mivel nem lesznek gigaberuházások, nem nagyon lehet majd kilopni belőle semmit. Nem jó ez így, tudom, hát miből hízzon kövérre egy becsületes oligarcha céghálója, ha nem ebből? Lesz majd sírás a gyönyörű adriai jachtokon, talán még pszichológusokra is szükség lesz a trauma feldolgozásához, de ez van, ahogy Coelho mondja: „A semmiből sosem lesz valami, például offshore bankszámla”.

Hajrá, Pécs 2024! Már csak Tarlóst kéne felhúzni valamivel.

lokál
Eximó Jégrém: A varázsló és a próféta
 
zene
Kisház Akusztik
 
ételital
Cabernet franc világtalálkozó Villányban