Tettyei Romok: Gyula, te szemét!
Tettyei Romok: Gyula, te szemét!
kissfero / 2016-12-27 lokál
Valamiért a településmarketing szerte az országban sajnos kimerül abban, hogy az e területen tevékenykedő szakemberek saját városukat, régiójukat próbálják minél kedvezőbb fényben feltüntetni. Ennek eredménye a sok gyomorforgatóan giccses, zeneszerű prüntyögéssel súlyosbított drónvideó és hiperkretén stílusban megfogalmazott, hiteltelen turisztikai brosúra. Itt az ideje, hogy e területen is meghonosítsuk a politikában jól ismert és sikerrel alkalmazott módszereket, a piaci versenytársak (azaz ellenségek) érdemeinek tagadását, hibáinak felnagyítását, sőt, a velük kapcsolatos gátlástalan hazudozást. Városunk addig nem fog igazi idegenforgalmi sikereket elérni, amíg máshol is bóklásznak turisták, amíg Hajdúszoboszlótól Sárvárig ki nem ürülnek a szállodák, apartmanok, éttermek, fürdők és múzeumok.

Budapest

Milyen budapest? Hát már Rátonyi Róbert is azt énekelte, hogy:

Pépépécs, Pépépécs, te csodás,

Te vagy nékem a szívdobogás (két kilót adtam a szívsebésznek),

Sehol sincs a világon ilyen szép május,

És ilyen rügyfakadás.

Pépépécs minekünk a világ,

A Dunát Tüskésréti-tavat mennyi híd öleli át,

Fenn az égen a hold és a sok teli bolt (mondjuk csak az Árkádban).

Csodaszép ragyogás.

Pépépécs, Pépépécs, te csodás!

 

Ennyi, lefőtt a kézműves kávé, fővároskám.

Szeged

Vörös Szeged, zúgjon a hangod, Botka Laci felelj neki! Mindent elmond ennek a „városnak” a gigantikus lúzerségéről, hogy szinte mindenhol szocialista polgármester menedzseli már a köztéri klotyóavatásokon a nemzeti színű szalag átvágását, itt viszont fideszes, ja nem, fordítva, bocsika. Én be nem tenném a lábam egy olyan helyre, ahol az emberek ennyire nem tudják felfogni, merre tart a világ. A passzírozott halászlé elnevezésű terrorcselekmény ugyanennek a fogalmatlanságnak a terméke. Nem tudom, annak idején melyik Árpád-közeli oligarcha telepedett meg itt a pereputtyával, de biztosan nem a legokosabb.

Miskolc

Pataky Attila elhagyta Miskolcot? De el ám! Pataky Attila szerint Pécs környékén van egy anomália, ott ki-be jönnek az idegenek? Igen! Pataky Attila állított ilyesmit Miskolccal kapcsolatban?

A big NO! Pécs > Miskolc.

Győr

Büszke magyar turista nem tölt egy percet sem olyan városban, aminek határában trianonista franciák magyarokat vertek péppé. Márpedig az 1809-es győri csatában pontosan ez történt, a kis nyomorult Napóleon annyira kicsellózott harcosainkkal, hogy a nemesi felkelést többé nem is hívták össze, pedig még ma is jól mutatna a Blikk címlapján. Szóval „kösz szépen”, Győr, rosszabb vagy, mint Mohács!

Nem szabad elhallgatni azt sem, hogy egy ilyen borzalmasan túliparosodott városban mekkora a hangzavar. Napközben idegtépően csattognak a súlyos kalapácsok az Audi gyárban, este pedig szurtos képű, durva beszédű munkásokkal telnek meg a rossz hírű lebujok, amelyekből hajnalig hallatszik a részeg kurjongatás. Pécs ezzel szemben a nyugalom szigete, amelyet elkerült a vadkapitalizmus őrülete.

Debrecen

Ennek a városnak egyetlen exportképes terméke volt az elmúlt harminc évben: Dombi Tibor labdarúgó. Focizni ő sem tudott, de elképesztő világrekord fűződik a nevéhez: a mai napig az egyetlen játékos a világon, aki éppen annyiszor esett el a büntetőterületen belül, ahányszor ott megjelent. Az ő évekkel ezelőtti visszavonulásával Debrecen visszasüllyedt a reménytelenségbe, a magyar rangsorban a 42. hely környékére (az első tíz helyen Pécs van).

Gyula

Gyula, te szemét!

 

 

 

súgó
Kendlimajor
 
lokál
Napközis táborok
 
lokál
Azok vagyunk akik