n
HU | EN
made in pécs
b c d j k
Példaképp 4. – A munkakultúránk alapja a bizalom
promo / 2017.09.08.lokál
A Rati Kft. 21. századi körülményeket teremtett Komlón a cég munkatársainak. Ehhez évtizedek kitartó munkájára, a piaci változásokhoz folyamatosan alkalmazkodó és aztán teljesen megújuló felfogásra volt szükség. Apa és fia, azaz Rajnai Attila és id. Rajnai Attila a bizalomról, a sikereikről és a cégvezetés átadásáról is beszélt a Made in Pécsnek.    

„Az 1980-as években édesapám tévészerelő volt Komlón, és érezte, hogy nem a szolgáltató szektorban, hanem a gyártásban van több lehetőség. Az autós kiegészítők, mint pl. a kardánbox kazettatartóval nagyon sikeres termékek voltak" – meséli Rajnai Attila, hozzátéve, hogy édesapja már ekkor nagy hangsúlyt fektetett a profi formatervezésre, a csapatmunkára és a vállalati kultúrára. A 2000-es évekig töretlen volt a cég fejlődése. 

„Nagyon sok autógyártó partnernek szállítottunk be széria- és extra elemeket, de a fiam felismerte, hogy túl sok mindennel foglalkozunk. Gyökeres változások következtek, specializálódott a cég. Sokat vitatkoztunk, de bíztam benne, és a siker őt igazolja" – mondja id. Rajnai Attila, aki a megyében és a városban szinte minden gazdasági kitüntetést megkapott.   

A munkatársakba vetett bizalom az új, zöldmezős beruházás során épült modern cégközpontba is elkísérte őket. Kisebb létszámmal ugyan, de már nem beszállítóként, hanem termékfejlesztőként pozícionálták magukat. Nem csak a hazai, de az egész európai piacra fókuszálnak olyan ügyfelekkel, mint a Ford, az Opel, a Renault, a Nissan és a Dacia.

Úgy látják, hogy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában több pozitív folyamat indult el, és reménykednek benne, hogy hamarosan presztízst jelent ehhez a gazdasági közösséghez tartozni.

(Vállalkozásfejlesztéssel, innovációval, humánerőforrásfejlesztéssel, kreatív iparral, a város és a régió gazdaságával kapcsolatban még több információt a pbkik.hu és a pecsgazdasaga.hu oldalakon találsz.)

(X)

 

lokál
Fesztiválszezon
 
zene
Pixelplants
 
ételital
Enni borral 1. – pizza és bor