Teszteltük: Vagamary Cukrászda
Teszteltük: Vagamary Cukrászda
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-11-10 ételital
Gazdag választék, egyféle stílus.

Egy hétköznap délutánján érkezünk a cukrászdába, és úgy látszik, a négy-öt órai időpont sokaknál a süti ideje. Iskola- vagy munka után, edzés előtt, helyben vagy elvitelre: érkeznek sorban a glutén-, tej- és cukormentes édességekre vágyó vendégek. A Pakson alapított, a tervek szerint franchise-hálózattá épülő Vagamary pécsi üzlete ugyanis ezt ígéri: csak növényi tejekből, búzaliszt és cukor nélkül készíti a teljes kínálatát, így az számos ételérzékeny vagy speciális diétán lévő vendégnek biztos megoldást nyújtanak.

A korábban ugyanezen a helyen működő Natúr Ételbárral mindössze annyi a kapcsolódási pont, hogy a másfél hónapja nyílt Vagamary is az egészségtudatos vagy ételérzékenység miatt különös odafigyeléssel táplálkozó vendégkörnek készíti termékeit.

Az egyik oldalán végig üvegfallal borított tér világos, letisztult stílusú. A pultban álló munkatárs lelkesen és sokadjára ismerteti az összetevőket a betérő vendégekkel, hozzáfűzéseiből könnyed ismeretterjesztés bontakozik ki. Repkednek a hozzávalók: útifűmag-liszt, kókusztej, madula- vagy rizsliszt, csupa egészség.

Mangós zöld teával hangolódunk a klasszikus nevű, ám a fent említett összetevőknek köszönhetően újító ízű sütikre. A kókusztej ugyan egységesen érződik mind a madártej- és a mákos guba-tortán, de az almás krémesbe is került belőle. Ugyanakkor karakteres, egyedi ízvilágot hoznak a sütemények: bőségesen használva a mákot, a vaníliát, az almáról nem is beszélve, hiszen a nevében krémes édesség gazdagon egymásra rétegzett, kellemesen fűszerezett almaszeletekből áll. Jól elkészített kávénkkal már csak azon tűnődünk, hogyha ugyanezt sósban is meg tudják majd mutatni, krékerek, sajtos rudak, vagy bármilyen ropogtatnivaló formájában, még több okunk lesz betérni.

Hunyadi utca 20. H–V 9:00–20:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla

Tea: 650 Ft

Mákosguba-torta: 850 Ft

Madártej-torta: 850 Ft

Almás krémes: 650 Ft

Espresso: 390 Ft

Cappuccio: 490 Ft

Összesen: 3880 Ft

lokál
Először rendez Pécsett SWIMATHON-t a Pécsi Közösségi Alapítvány
 
film
Silvio és a többiek
 
súgó
Mindig nyíló virágok