A Made in Pécs 21 jóslata 2021-re
A Made in Pécs 21 jóslata 2021-re
szerk / 2021-01-22 lokál
Most belenézünk a Made in Pécs vadiúj jósgömbjébe, és elmondjuk, mit üzen a mágikus tárgy erre az esztendőre. A jóslatokat kéretik nem tényként kezelni. Elöljáróban azonban annyit elmondhatunk, hogy egy szabadabb, felhőtlenebb, boldogabb évet láttunk megjelenni a mágia során.

Láthatóvá válik az új vásárcsarnok

Az építkezés már javában zajlik, ám a látványos részek megépítése idén várható. Az új vásárcsarnok tervezett átadása 2022 nyarának vége, azaz kívülről idén mindenképpen megcsodálhatjuk Pécs új ékkövét.

Nagyon finom lesz a rozé hosszú a Fishing Borfalujában

Nekünk teljesen mindegy, hogy júniusban vagy augusztusban lesz a Fishing (a szervezők két dátumot adtak meg: 2021. június 15-19., 2021. augusztus 24-28.), a lényeg, hogy legyen, abban pedig egészen biztosak vagyunk, hogy a Borfaluban ugyanolyan finom lesz az összes bor, mint eddig.

Utolsót forog tavasszal az óriáskerék

Az eredeti tervek szerint májusig lesz itt ez a félresikerült attrakció. Ezen a helyen, ebben az időszakban, ilyen drágán nem volt túl népszerű a Pécs Eye. Szerintünk nem kell ezt erőltetni. 

Brutálisan nagyot szól tavasszal a Made in Pécs Fesztivál

A januári dátumot a pandémia miatt el kellett engednünk, de március 6-án vagy április 3-án megpróbáljuk bepótolni a város legvagányabb könnyűzenei fesztiválját, és tutibiztosak vagyunk abban, hogy akkorát fog szólni, hogy abba mindannyian belebolondulunk.

Újra megtölti élettel az Expo Centert a PEN Fesztivál

Ha volt nagyrendezvény, ami hiányzott tavaly, az a PEN volt. 2019-ben debütált az egyetemi fesztivál az Expo Centerben, sokan féltek az új helyszíntől, ami véleményünk szerint végül jelesre vizsgázott, és nagyon várjuk már azt a pillanatot, amikor idén PEN-ezni mehetünk az Expóba. 

Sok elektromos busz áll forgalomba

Örömmel vettük, hogy elektromos buszok is munkába álltak Pécsett. Reményeink szerint a tendencia folytatódik és a géppark nagy része szépen, lassan elektromos autóbuszokból fog állni.     

Még több tartalommal folytatódik a Pécs Nyitva kampány

A tavaly indított Pécs Nyitva kampány telitalálat. Nagyon bízunk a folytatásban, és abban, hogy izgalmas, érdekes, sokakat megmozgató tartalommal és aktivitással végre rottyra lehet vágni a várost turistákkal.

A TV-torony és környéke lesz a legkedveltebb kirándulóhely  

Nagyon pontos felismerés, hogy a TV-torony környékével valamit kezdeni kell, mert így, ahogy van, szégyen. Ötletpályázatot írt ki a város a terület hasznosítása érdekében, a döntnökök kiválasztották azt a három elképzelést, amivel érdemes a továbbiakban foglalkozni, mi pedig várjuk, hogy valami ez évben történjen, hogy ne szégyenkezve vigyük fel a TV-toronyhoz ismerőseinket.  

Maszk nélkül, kényelmetlen tömegben kérjük ki kedvenc italunkat kedvenc bárunkban

Ha valamit már nagyon ununk ebben az egész cécóban, akkor az a társasági élet totális megszűnése. Az is igaz, hogy utálunk nagy tömegben sorban állni az italunkért, de bevalljuk, most már hiányzik.  

Egyik szórakozóhelyről a másikra visz a fejünk hajnalban, nem éppen szomjasan

Nagyon várjuk már azt az időszakot, amikor 19:30-kor nem kell hazaindulnunk. A hajnali bóklászásnál nincs jobb szabadidős tevékenység számunkra, úgyhogy nagy „járőrözéseket” jósolunk 2021-re.

Lépni sem lehet a belvárosban a turistáktól a Zsolnay Fényfesztivál alatt

A Zsolnay Fényfesztivál a legnagyobb tömegeket megmozgató esemény a városban. Színvonalas programjai sokakat lenyűgöznek, még többeket csábítanak a városba, bízunk benne, hogy hamarosan olyan ismertsége lesz országosan, mint mondjuk a debreceni virágkarneválnak.

A színházak és a mozik csúcsra járatva szórakoztatják az embereket

Unjuk már az online színházi közvetítéseket, unjuk már a streaming szolgáltatók filmkínálatát, szívesebben járnánk emberek közé, élvezve a hús-vér színészeket, és a filmek közben hangosan diskuráló mozizókat.

Látunk terveket az új, minden igényt kielégítő pécsi fürdőről

Jelenleg a helyszín kiválasztása uralja a híreket, de ha ebből a szép fürdőből valamit látni szeretnénk egy-két éven belül, muszáj konkrét terveket látnunk 2021-ben, különben félő, hogy az álom továbbra is csak álom marad.  

A Dárdai Akadémia és az új PMFC stadion építése lassan befejeződik

Megrögzött PMFC szurkolók vagyunk, ezért kitörő örömmel fogadtuk az új akadémia és az új stadion felépítésének hírét. Már most szaladnánk egy meccsre az új arénába, de a tervek szerint ezt majd csak 2022-ben tehetjük meg, addig a mostani pályán szurkolunk a fiúknak. 

Kellemes, 28-30 fok lesz a Pécsi Szeleten

A Pécsi Szelet gasztronómiai fesztivál nagyon jó helyet kapott a Káptalan utcában és a környékbeli udvarokban. Reményeink szerint idén is végigkóstolhatjuk Baranya ízeit, pompás időben, vidám emberek társaságában.

Az adventi vásáron kizárólag pécsi/baranyai termelők kínálják termékeiket

Ez nem csak jóslat, hanem elvárás is. Rengetegen pórul jártak az adventi vásár elmaradása miatt, és egy ilyen év után az a minimum, hogy a helyieket részesítjük előnyben.

Pécs a legélhetőbbnek lett megválasztva a magyarországi városok között 

Egy tavalyi felmérés szerint a vidéki városok közül Veszprém és Eger áll az élen élhetőség szempontjából, őket követi Pécs és Székesfehérvár. Ez egy szuper hír! Hogy előrébb léphessünk, mindannyiunk kitartó munkájára van szükség, nem is csak a rangsorért, hanem saját magunkért.

Ismét népszerű a POSzT, ahol soha nem látott tömegek nézik meg a versenyelőadásokat

Ebben a jóslatban a „népszerűn” van a hangsúly. A POSzT az utóbbi években sajnos földbe állt, a fénye igencsak megkopott, itt az idő feltámasztani halotti poraiból a rendezvényt, sokak épülésére.  

További 50 fával gyarapszik a Made in Pécs kiserdő Malomvölgyben

Tavasszal, majd ősszel is terveztünk faültetést Malomvölgyben, ám a vírus keresztülhúzta minden számításunkat. De nem adjuk fel! Szólni fogunk, amint újra fásítunk, mert minden dolgos kézre szükségünk lesz, pláne ennyi fa vállalásánál.

„A PTE Magyarország legzöldebb egyeteme" titulus után a legzöldebb város rangért is ringbe száll Pécs

Büszkeség, hogy tavaly a PTE lett a magyarországi egyetemek közül a legzöldebb! Gratulálunk! Felkészül, Pécs városa! Mi, a magunk részéről ezennel minden segítséget felajánlunk.

Három napos lesz 2021-ben az Irodalmi Diszkó Fesztivál

Tavaly elmaradt, 2019-ben csak kétnapos volt az Irodalmi Diszkó Fesztivál, itt az idő, hogy a pandémia végeztével igazán kirúgjunk a hámból, és három napon át Pécs legyen a kortárs magyar irodalom központja.

 

film
Senki többet
 
ételital
Napi tábla, heti gyűjtés – Fazekas Bálinttal a Mecsek körül
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #12 // Kende Marci (Máklikőr)