Pécsi origami
Pécsi origami
Sági Judit / 2020-08-06 lokál
Josizava Akira japán origami mester szerint „az origami egy kreatív költemény, amely a papírfelület, a vonal, a hajtogatás és a papír színének harmóniájából születik”.

Az origami története régi időkre nyúlik vissza. A legenda szerint egy buddhista szerzetes vitte ezt a tudományt Kínából Japánba, talán a VI. század táján. A modern, szigorú szabályok szerint behatárolt papírhajtogatás eredetileg nem volt ennyire dogmatikus: téphették, vághatták, összegyűrhették a papírt. Az 1797-ben megjelent első japán origamikönyv foglalkozott először a szabályok kérdésével, 1845-ben pedig a Kan no Mado által írott kötet indította el világkörüli útjára ezt a művészeti ágat.

Pécsett már több mint 30 éve hajtogat a Pécsi Origami Kör, melynek tagjai lelkesen foglalkoznak az érdeklődőkkel. Legközelebb augusztus 8-án találkozhattok velük a Múzeum Utca Plusz programban, a Vasarely Udvarban 19:30-tól 21 óráig. A kör tagjainak segítségével különböző izgő-mozgó játékokat, egyszerű hajtogatásokat tanulhattok. A legizgalmasabb modell a világító szentjánosbogár lesz, amit aztán akár kitűzőként is viselhettek.

Miért gyere el hajtogatni?

Mert a Múzeumutca Plusz az origami mellett még sok izgalmas programmal is vár,

Mert megismerheted a pécsi origamisokat,

Mert megtanulhatsz néhány nagyon egyszerű, és jókedvre derítő hajtogatást.

lokál
Portré: Kálocz Tamás
 
lokál
Továbbra is támogatjuk a civileket
 
súgó
H@Hamlet