Szárnyas Malac Napok
Szárnyas Malac Napok
Papp András / 2023-12-27 súgó
Sosem látott programbőséggel, három naposra bővülve várja a Bóbita Bábszínház szokásos évbúcsúztató fesztiváljára az érdeklődőket az év utolsó napjaiban.

Ezt az örömteli bővülést nem a véletlen hozta, hiszen az a helyzet, hogy ez a Szárnyas Malac Napok lesz sorrendben a harmincadik, és ezt a szép kerek évfordulót illik méltó módon megünnepelni. Innen is üdvözletünket, köszönetünket és gratulációnkat küldjük mindenkinek, aki az elmúlt 30 évben részt vett ennek a szép hagyománynak az ápolásában, megszervezésében és életben tartásában.

A jubileumi eseménysorozat december 28-án 10 órakor indul a Ki lakik az asztal alatt? című pöttömszínházzal. Aki nem színházba menne, az 10 órától délig kézműves bábkészítő foglalkozáson vehet részt. Délután 3-kor a Kamarateremben Az Aranyecset című bábelőadást vetítik le, miközben este 6-ig a második emeleti padlástérben izgalmas padlás panoptikum lesz bábokkal, árnyakkal, de csak 14 éven felülieknek. 16 órakor a Kaukázus frontemberének, Kardos-Horváth Jánosnak lesz egy gyerekeknek szóló interaktív koncertje, 17 órakor pedig a nagysikerű Torzonborz visszatér című bábelőadás felvételét lehet megnézni.

Másnap 10 órakor a Dödölle című pöttömszínházi előadás lesz, 16 órakor Az elveszett szaloncukor, 19 órakor pedig A kisgömböc, a KL Színház vendégjátékában. A tartalmas napot a Brass Vibe fúvószenekari koncertje zárja 20 órától.

A fesztivál utolsó napján, december 30-án ismét pöttömszínházzal indul a program délelőtt 10-kor, ezúttal a Cini-cini muzsikára várják a legkisebbeket. 16 órakor pedig, az esemény zárásaként a Bóbita új bemutatója, a Lenka és Palkó (képünkön), látható.  

Bóbita Bábszínház (Zsolnay Negyed) December 28-30.

Részletes program ITT.

lokál
Kockás, Hahota, Kretén - Pécsről indultak újra a képregénylegedák
 
lokál
Energiatakarékossági tippek távfűtéshez
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #19 // Iváncza Boglárka (BETWIXT, Pécs on Stage)