Nekik tényleg álom…
Nekik tényleg álom…
promo / 2019-06-12 lokál
A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! napon a fogyatékos résztvevők fél napig együtt dolgozhatnak egy számukra érdekes munkahely munkatársával egy őket érdeklő munkakörben. A főszervező Salva Vita Alapítványnál azt vallják, „meggyőződésünk, hogy az integráció és befogadás ügyét legjobban a személyes találkozások szolgálják”. Pécsett is kipróbálhatták magukat a fogyatékossággal élők.

Ezeken a nyílt napokon a fogyatékos emberek bemutatkozhatnak, míg a munkáltatók és a munkahelyi közösség megismerheti a hozzájuk érkező résztvevő egyéni adottságait, képességeit, személyiségét. A program kezdete óta 552 fogyatékos, illetve megváltozott munkaképességű résztvevőt 515 munkáltató fogadott országszerte. Fontos eredmény, hogy a programban való részvételt követően több megváltozott munkaképességű résztvevő elhelyezkedett!

Az országos program Baranya megyei szervezője a Speciál Pécs Alapítvány volt. – Már nem először segítjük a programot, amely egyébként profilunkba is vág - mondta Tóth Péter, az alapítvány projektvezetője. Az Alapítvány épp az év elején zárt egy programot, amely során tíz megváltozott munkaképességű munkavállalót tudtak a nyílt munkaerőpiacon elhelyezni.

Idén is több helyszínen próbálhatták ki álmaik munkáját a sérült emberek. Többek között az Országos Mentőszolgálat pécsi telephelyén, a Zsolnay Manufaktúrában, a Digistar informatikai vállalkozásnál és az Enger kertvárosi boltjában mutatták meg a fogyatékossággal élők, hogy számíthatnak rájuk, ha munkáról van szó.

(X)

 

zene
iamyank Live Band
 
lokál
Pécsről Rióba
 
súgó
Légy nyitott, kóstolj bele, fedezd fel!