Meló-Diák szakmai gyakornoki program az IT-munkaerőpiac fejlesztéséért
Meló-Diák szakmai gyakornoki program az IT-munkaerőpiac fejlesztéséért
promo / 2021-05-12 lokál
Sikerrel zárult a Meló-Diák gyakornoki programja, amelyben mentorálást és gyakorlati helyet biztosítottunk informatikai képzésben tanuló vagy ott elhelyezkedni kívánó egyetemisták számára.

A Dunántúlon 92 cégnél helyeztünk el 132 diákot, akik gyakorlatra tehettek szert az utóbbi egy évben különböző IT-projektekben. A program előnye az volt a vállalatok számára, hogy a Meló-Diák toborzó kampányával talált és előtesztelt diákokat nagyon könnyen, gyorsan be tudták illeszteni a szervezetükbe. Nagyon sok cég ezzel biztosította a munkaerő-utánpótlást: rugalmas, szorgalmas, motivált és tanulni vágyó fiatalokkal erősített.

2021-ben is az informatikushiány a munkaerőpiac egyik legégetőbb problémája. A hazai munkahelyekről 20-30 ezer informatikus hiányzik, de a felsőoktatás évente csak 2500 IT-diplomást tud kibocsátani. Nehezíti a munkáltatók dolgát az is, hogy a frissdiplomás IT-s fiataloknak még gyakorlatra van szükségük. A Meló-Diák gyakornoki programja erre talált megoldást. A programban részt vevő diákok számos projektben adtak lendületet a cégeknek, például adatbázis-kezelés, adatelemzés, fejlesztés és programozás, képszerkesztés, social media kezelés, weblapkészítés és karbantartás terén.

A Meló-Diák az immár széles körű tapasztalattal rendelkező dunántúli IT-s diákokból felépített egy nagyszámú aktív adatbázist, akik készek arra, hogy szakmai gyakorlatuk után, friss szakmai tudással, felkészülten dinamizálják akár az Önök cégét is.

Több információ:

Keserű Dénes kirendeltségvezető

+36 20 569 7004

keseru.denes@viapangroup.com

(X)

lokál
Portré: Ruff János – matematikus, a Møbee kitalálója
 
ételital
Filter, Krédli, Rokusch – Tervek az idei évre
 
zene
Óriás, Baron Mantis, !Harsh