A Gucci-ház
A Gucci-ház
Major Zoltán / 2021-11-25 film
Siker, pénz, hatalom, intrikák, botrányok…és gyilkosság. Nagyjából így lehetne összefoglalni a világ egyik legnagyobb divatmárkája mögött álló, elképesztő hatalommal és pénzzel bíró olasz Gucci-család három évtizedének történetét.

A divatbemutatók, a csillagászati összegbe kerülő ruhaköltemények és kiegészítők csillogása mögött egy pénzről és hatalomról szóló kíméletlen játszma folyt, amely Maurizio Gucci egész világot megdöbbentő meggyilkolásával érte el tetőpontját. Ridley Scott – aki hiába van túl a nyolcvanon, idén Az utolsó párbaj után immár a második alkotását mutatják be – legújabb filmjében ezen események hátterét és következményeit deríti fel, Sara Gay Forden 2001-ben megjelent könyve alapján. A család már a bemutató előtt elhatárolódott a filmtől, sőt elítélte azt, amelyben a családtagokat olyan sztárok személyesítik meg, mint Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons, illetve Lady Gaga, aki tökéletesen hozza a temperamentumos olasz dívát.

Amerikai krimi, dráma, thriller, 2021, (12) Rendező: Ridley Scott. Főszereplők: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons

Cinema City: november 25-től, Apolló mozi: december 2-től.

zene
Ripoff Raskolnikov Band
 
lokál
A víz világnapja
 
zene
Amoeba