Made in Pécs-díj: Nívódíj
Made in Pécs-díj: Nívódíj
szerk / 2018-12-06 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2018-as év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Dr. Stark Filmklub

Dr. Stark András tavaly decemberi halála egy emberként rázta meg Pécset. Szerteágazó tevékenységei közül az egyik legnépszerűbb volt filmklubja, aminek az Apolló mozi adott otthont. Stark András halála után a mozi vezetői úgy döntöttek, folytatják azt az intézménnyé vált sorozatot, amit András létrehozott és gondosan működtetett. Szép gesztus, fontos lépés volt, a város nevében is köszönjük! 

Sopianae Slam Poetry

Pécs a slam poetry legjelentősebb vidéki fellegvára. A Sopianae Slam Poetry legénysége mindent megtesz azért, hogy ez a szép pozíció fennmaradjon. Fáradhatatlanul szervezik évek óta klubjukat a Nappaliban, folyamatos teltház kíséri rendezvényeiket, tagjai rendre nagyszerűen szerepelnek országos slam-bajnokságokon, egyszóval, le a kalappal teljesítményük előtt. Ezt hívják úgy, hogy fontos underground érték.

Pécsi Balett

Magyarország első modern balettegyüttese 1960-ban alakult Eck Imre vezetésével. A dicső múlt szerencsére dicső jelennel is párosul. A Pécsi Balett mind a mai napig messzire repíti a város hírnevét szerte a világban, nemzetközi szerepléseik mindenhol szakmai sikereket aratnak. A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó magas színvonalú megszervezése pedig csak hab a tortán, a rendezvény fontos seregszemléje a kortárs táncművészeteknek.    

ételital
Teszteltük: Kioszk
 
ételital
Külvárosi gasztró: Teca Italbár
 
ételital
Bormocorgás - Portugieser du Monde