Made in Pécs-díj: Az év rendezvénye
Made in Pécs-díj: Az év rendezvénye
szerk / 2018-12-05 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2018-as év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

BETWIXT Piknik

A pécsi elektronikus zenei kollektíva, a BETWIXT olyan bulit szervezett nyáron, amitől tátva maradt az ember szája. De ha jobban belegondolunk, semmi mást nem tettek, mint ügyes érzékkel, remek ízléssel szerveztek egy zenei eseményt egy olyan helyszínre, amit erre találtak ki, csak ez eddig senkinek nem tűnt fel. Ez a helyszín az Északi Várfalsétány volt, ahol kora délutántól koraestig szólt a minőségi zene Cobblers bőröndökből. Élmény volt körbenézni, mindenhol vidám, mosolygós arcokat láttunk, sokan érezték azt, hogy itt valami különleges dolog történik. A kulissza pedig csodás volt: a színpad mögött magasodott a Székesegyház négy tornya, ami olyan gyönyörűséges egységet alkotott a zenével, hogy az a világ bármely táján megállta volna a helyét.

Vince patak regatta

Elképesztő boldogság tölt el bennünket akkor, ha egy lelkes csapat a város adottságait kihasználva kitalál egy olyan unikális dolgot, ami előtte még senkinek nem jutott eszébe. A Papír Panír csapata és lelkes segítőik pontosan ezt tették júniusban. A Vince patak regatta ugyanis nem csinált mást, mint kihasználta azt, hogy a Vince utcában csörgedezik a Vince patak. És ha már ott egy kedves kis vízfolyás, papírhajó versenyt szerveztek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Reggeltől estig zajlottak a versenyek olyan hangulatban, amilyet nem sokat látni a városban. Imádtuk, imádtuk, imádtuk! Követeljük a folytatást!

Gesztenye Liget Fesztivál

Roppant fontosnak tartjuk, hogy távol a belvárostól is szervezzenek olyan eseményeket, ami sokakat vonz, nívós, ráadásul a helyi közösség összekovácsolódását is erősítik. A Pécsbányai Közösségi Ház szervezésében minden évben megvalósuló Gesztenye Liget Fesztivál pont ilyen! Gyönyörű környezetben, nagyszerű programokkal várják ide minden évben a családokat, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig mindenki talál kedvére való elfoglaltságot. Imádjuk azt a zsongást, ami a Gesztenyeliget idején Pécsbányán tapasztalható, más, külső városrészben is szívesen látnánk hasonló színvonalas kezdeményezést. Gratulálunk! 

súgó
A DOZSO az újhullám évtizedében
 
ételital
Édes órák
 
súgó
LOKART – első pécsi képzőművészeti fesztivál