Teszteltük: STB Streetfood & Bar
Teszteltük: STB Streetfood & Bar
szerk / 2015-12-08 ételital
A streetfood-őrület nem kis lemaradással, de elérte az egyetemet is, a BTK-TTK-s hallgatóknak már nem kell a belvárosig menni, ha normális hamburgert vagy pulled pork szendvicset akarnak enni.

Az STB nyitásával nem csak a streetfood területén történt hiánypótlás az Ifjúság útján, hanem a környék gasztronómiailag lépett egy szintet feljebb a – valljuk be – nem túl jó, ellenben nem túl olcsó menzakaja és a Paulus mellett.

Az STB a Pécsi Sörfőzde épületének Ifjúság útjai oldalán lett kialakítva úgy, hogy egy elég nagy terasz is tartozik az étteremhez, így a Sörfőzdéből áradó kellemes malátaszagban is élvezhetjük ebédünket/vacsoránkat és a nem elhanyagolható autós-buszos forgalmat. A hely belsőleg a „Hogyan nézzen ki egy streetfood-étterem 2012” nemzeti kalauz alapján, az instrukciókat gondosan betartva készült: van natúr téglafal, szómozaik, amerikai vintage képek, és rozsdafoltos fémajtók. Utóbbiak vezetnek a női mosdóba, ahol az egészalakos tükör nagyon dicséretes, a kis nyitott dobozban a csap mellé kihelyezett tisztasági betétekből viszont nem tudom, lenne-e lány, aki szívesen használna.

Az ételek a klasszikus amerikai streetfood-vonalat képviselik, vannak különböző mac&cheese-ek (sajtos tészta 790-890 Ft között), amerikai szendvicsek (990-1190 Ft), sült krumpli különböző szószokkal és feltétekkel variálva (490-890 Ft), több féle chili con carne (890-1190 Ft), tortilla és quesadilla (890-950 Ft). Emellett az STB-ben 1090 Ft-ért kétfogásos napi ajánlat is van. Mi a hamburgerek közül a sima sajtburgert teszteltük, melyre még tűréshatáron belül, 15 percet kellett várnunk nem csúcsidőben, félháznál. A szezámmagos buci kifejezetten jól pirult, bár kicsit szétesős, a húspogácsa viszont túl durvára darált, és több helyen rágós, de nem túlsütött. A burger összesen 1490 forintba került házi sültkrumplival és coleslaw-val, és bár nem éri el a belvárosi kínálat szintjét (Bohémia, Streat), de nem is rossz.

Az STB, bár egyáltalán nem eredeti és ötletes, de az egyetem környékén mindenképp van létjogosultsága, és kisebb finomításokkal jó hely is lehet belőle.

Alkotmány utca 94. H-P 9:00–23:00; Szo 12:00–24:00.

Értékelésünk: 3,5/5

súgó
Pintér Béla kétszer
 
film
Café Society
 
lokál
Feslett a kárpit, foltos a háttámla, cirógat a rugó?