Made in Pécs-díj: Nívódíj
Made in Pécs-díj: Nívódíj
szerk / 2019-12-10 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2019-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Mecsek Egyesület

Pécs mit sem ér a Mecsek nélkül, a Mecsek pedig ma biztosan más arcát mutatná egy elhivatott természetbarát közösség hiányában. A Mecsek Egyesület 1891-ben jött létre, felvállalva, hogy kiaknázza azt a kincset, amit a Mecsek nyújtani tud. Munkájuk nyomán turistautak és pihenők jöttek létre, köszönhetünk nekik jelentős erdei építményeket, mecseki emlékhelyeket, létesítményeket. Rendkívül értékes munkájukért köszönettel tartozunk!

Szélkiáltó

A 45 éves Szélkiáltó zenekar nem csak pécsi, hanem nemzeti kincs – ezt bizton állíthatjuk. A magyar és a világirodalom legszebb verseit zenésítik meg, emellett pedig kiemelt ügyüknek tartják a Pécsett élt és élő költők – például Janus Pannonius, Csorba Győző, Pákolitz István, Bertók László – műveinek bemutatását. A zenekarnak további sikereket kívánunk, és kérjük, hogy még sokáig szórakoztassák / tanítsák az összmagyar és a pécsi közönséget.  

PVSK

100 éves a Pécsi Vasutas Sportkör! Az 1919. augusztus 23-án alakult sportegyesület többek között olimpikonokkal is gazdagította a magyar sportéletet. Az elmúlt 100 év históriája vastagon pécsi történelem, ami fontos része az egyetemes magyar sporttörténelemnek is. Az egyesületnél folyó szakmai munka garancia arra, hogy a legendás egyesület még sokáig tovább éljen, amihez jó munkát kívánunk a mostani és a leendő dolgozóknak, sportolóknak egyaránt.  

(A közönségszavazás december 13-án 12:00-kor indul!)

súgó
Pécsi Családi Színházi Fesztivál
 
lokál
I. Leőwey Világtalálkozó
 
ételital
Nyári gasztroprogramok Baranyában