Made in Pécs-díj: Egy zöldebb Pécsért
Made in Pécs-díj: Egy zöldebb Pécsért
szerk / 2019-12-09 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2019-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

PécsiKe

Nagyon örülünk annak, amikor egy önkormányzat komolyabb lépéseket tesz afelé, hogy egy kicsit élhetőbb, tisztább városban élhessünk. Pécsett pontosan ez történt a PécsiKe elektromos közbringarendszer kiépítésével és átadásával. A kerékpárokat szerencsére sokan használják, a bérleti díja baráti, környezetbarát, használata építi a testet és a lelket, éppen ezért mi mást is mondhatnánk, minthogy köszönjük!

Zöld Blokk

Valamiben elsőnek lenni egyrészt nagyon menő, másrészt viszont kihívásokkal teli vállalkozás. A Kertvárosban működő Zöld Blokk nevű üzlet volt az első olyan Pécsett, ami csomagolásmentesen árulta termékeit, azaz nem termelt semennyi felesleges hulladékot. A zero waste első zászlóshajója azóta is süvít, modelljük példaértékű, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy azóta újabb csomagolásmentes boltok nyíltak a városban.   

Zöld Folt Közösségi Kert

Lenyűgöző számunkra, ahogy ez a kis közösség ennyire lelkesen, lelkiismeretesen és odaadóan gondozza a belváros első közösségi kertjét. Jelenleg harmincnégy 2-3 négyzetméteres parcellájuk van, melyeket magánszemélyek, párok, családok művelnek, így termelve meg maguknak különböző élelmiszereket. A Zöld Folt Közösségi Kert egy rendkívül fontos kezdeményezés, örülnénk, ha több ilyen lenne a belvárosban.  

(A közönségszavazás december 13-án 12:00-kor indul!)

súgó
Mecseki felfedező
 
ételital
Teszteltük: Block Coffee Room
 
ételital
Teszteltük: Zsanér Bisztró