Made in Pécs-díj 2019 – Kultúra Junior
Made in Pécs-díj 2019 – Kultúra Junior
szerk / 2019-12-12 lokál
Decemberi lapszámunkban bemutattuk a 2019-es év Made in Pécs-díjainak jelöltjeit, most pedig sorra vesszük őket itt is.

Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza

Keresztesi József pécsi író megírta a Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című verses meseregényét, amit a Hubby, a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa Az év gyerekkönyve díjjal jutalmazott. Elképesztő elismerés ez, hiszen gyerekkönyvet írni hatalmas felelősség, amit csak alázattal és méltó komolysággal lehet megalkotni. A kötethez, a díjhoz szívből gratulálunk, további szép könyveket várunk a pécsi írótól, aki igazándiból nagyszerű zenész is. 

Pont, pont, vesszőcske

Kávézó a Kultúra Junior kategóriában? Mi az hogy, nagyon is! A nemrég megnyílt Pont, pont, vesszőcske a már általunk is díjazott Pécsi Pagonyban található, ami ugye a gyerekek egyik legfontosabb pécsi találkozópontja. A kis kávézó gondosan válogatja meg alapanyagait, termékeit: környékbeli gyümölcslevekkel és bio rágcsálnivalókkal igyekszik már a tipegőket is a tiszta ízek felé terelni. Mi ez, ha nem kultúra? Köszönjük a gyerekek nevében is!

Brummogda

Horváth Annamária Ferencesek utcai üzlete, a Brummogda egy rendkívül fontos hely. Azon túl, hogy aranyos macik fogadják a betérőket, bent komoly munka folyik. Annamária ugyanis művészetterapeuta, akik gyerekeknek (de akár felnőtteknek is) segít problémáik feltárásában a közös macikészítés közben. A mackók remek segítőtársak, velük könnyebben megtalálják a bajok megoldását, társaságukban szépen megnyílnak a gyerekek. Az elkészült macik haza is vihetők! 

(A közönségszavazás december 13-án 12:00-kor indul!)

lokál
Eximó Jégrém: Amit akartok...
 
súgó
Előttem az élet
 
súgó
Kockák és buborékok