Kisüzem
Kisüzem
Papp András / 2015-04-07 lokál
Kisüzem lesz a neve az április 10-én nyíló, kizárólag magyar kézműves söröket árusító üzletnek. Ezzel a lépéssel a Ferencesek utcája lassan a kézműves sörök pécsi fellegvára lesz, aminek mi kifejezetten örülünk.

A kézműves sörök pécsi megjelenése a Művész Presszó megnyitásával kezdődött. Az akkoriban még teljesen új koncepciót meghonosító lelkes csapat talán nem is sejtette, hogy mennyire betalál ez az újdonság a sörfogyasztó közönségnél. A Művész után ugyanők a belvárosban is nyitottak egy helyet, az Egyletet, ami végképp bebizonyította, hogy ezeknek a söröknek jelentős pécsi fogyasztóközönsége van.

A pécsi kézműves sör forradalom kiteljesedése az április 10-én nyíló Kisüzem nevű bolttal lesz teljes, ami a Ferencesek utcájában nyílik, két üzlettel az Egylet alatt. „A boltban kizárólag magyar kisüzemi főzdék üveges sörei lesznek kaphatók” – mondja Gadó Gábor, a Művész Presszó és az Egylet egyik tulajdonosa. „Nyitáskor közel 150 fajta sör közül lehet majd választani. Elsősorban azoknak a partnereknek a sörei lesznek a kínálatban, akikkel most is kapcsolatban vagyunk, de lesz néhány új főzde is, akik eddig még nem voltak jelen Pécsett. Budapesten egyébként van már néhány hasonló üzlet, de ilyen, csak magyar söröket felvonultató komoly szortiment nincs még az országban sehol. Ez országos viszonylatban is igazi különlegesség lesz! Ami még érdekes lesz az üzletben, az az, hogy nem csak üveges sörök lesznek, hanem sörfőzési alapanyagok és eszközök is. Tehát azok, akik kedvet kapnának a sörfőzéshez, nálunk az alapanyagokat és a főzéshez szükséges berendezéseket is be tudják szerezni.”

lokál
Cool pécsi esszencia
 
ételital
Pécsi vendéglátós-válogatott
 
lokál
Körber Hungária lesz a Hauni Hungária