Jojo Nyuszi
Jojo Nyuszi
Major Zoltán / 2020-01-23 film
Jojo (Roman Griffin Davis) egy „átlagos” tízéves kisfiú Németországban, a II. világháború idején.

Ifjú nácitanoncként a Hitlerjugend tagja, és legfőbb célja, hogy megfeleljen képzeletbeli barátja, Adolf Hitler tanításainak és elvárásainak, aki mindig vele van. A gyermeket és társait marcona őrmester képzi ki (Sam Rockwell), és közös buli gyanánt könyveket égetnek. Jojo szorgalmas, jó náci lehetne, ám egy dolog mindent megváltoztat: kiderül, hogy anyja (Scarlett Johansson) egy zsidó lányt (Thomasin McKenzie) bújtat a padlásukon. És innentől már nem annyira fekete-fehér az élet…

Christine Leunens Cellába zárva című regénye alapján a nagyon népszerű Taika Waititi (Vademberek hajszája, Thor: Ragnarök) rendezett rá jellemzően egyszerre a vígjáték és a háborús dráma műfajába sorolható művet, ráadásul a bolondozó képzeletbeli barátot, Adolf Hitlert is ő alakítja. A háborúellenes szatíra rengeteg díj és hat Oscar-jelölés után most végre nálunk is látható.

Német-amerikai háborús filmdráma, vígjáték, 2019, 108 perc, (12) Rendező: Taika Waititi. Főszereplők: Roman Griffin Davis, Taika Waititi, Scarlett Johansson, Thomasin McKenzie, Sam Rockwell. Apolló mozi, Cinema City: január 23-tól.

lokál
Bolt – A pécsi mobilitás jövője
 
súgó
Csillagászati Hét
 
ételital
Törzshely: Szénás-Máthé Nándor - Nappali