Teszteltük: Panír
Teszteltük: Panír
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-12-18 ételital
Rántott mindennel nem lehet mellényúlni, de számos buktatója is lehet – vajon itt hogyan oldották meg?

Az egyik első igazi ködös novemberi napon egy késői ebédre céloztuk be a nemrég nyílt gyorséttermet, a Panírt. Be kell vallanunk, első hallásra volt bennünk bizalmatlanság, hisz nehezen tudtuk elképzelni, milyen újdonságot találunk majd egy rántott húsokat kínáló gyorsétteremben. De ahogy közelítettünk a helyhez, úgy változott szépen lassan a véleményünk, pozitív irányba.

A ködös, esős, latyakos idő mindent szürkévé varázsolt a Vásárcsarnok környékén, és ebben a szürkeségben igazán jóleső, üde színfolt volt a Nagy Lajos király útja sarkán, az Árkáddal szemben lévő Panír. A modern, letisztult dizájn, a jó fények rögtön odavonzzák a tekintetet. A portálon lévő feliratok pedig mindent elárulnak a szellemiségről és a kínálatról, de még ez sem ijesztett el minket, sőt! „Roppanós, hagyományos, fűszeres, friss és gyors” – mi kellhet még, gondoltuk, és beléptünk. Letisztult, tágas térbe lépünk, három mosolygós, segítőkész lány van éppen a pultban, akik tényleg azon voltak, hogy mindent a lehető leggyorsabban megkapjunk. Válogatunk is, húst, több részből: melléből, combjából, szárnyából, valamint zöldségeket is: karfiolt, gombát, cukkinit és padlizsánt. Ropogós, friss morzsa vesz körül mindent, a panír nagy ellenségei, az idő és a vastagság jótékonyan elkerülik a dobozainkba kerülő alapanyagokat.

A magyarok nagy kedvence, a rántott minden itt korrekten készül. A sültkrumpli sem kötelező, akár salátára, akár édeskrumplira is cserélhető a menüs kombinációkban. És a szendvicsek esetében sem fáradt, puffadt zsömle, hanem tortilla-tekercs vagy a vékonyabb tésztás panini az opciók, hogy mibe kerüljön a zöldség vagy a hús. A limonádé házi jellegére is kíváncsiak voltunk, és valóban nem ipari ízek, hanem mentalevél és kellemes fanyarság kísérték a kortyokat.

Biztató jelenség a Panír, ami egyfajta kortárs gyorsétterem. Beugrásra vagy akár gyors megoldásként hazavíve is értelmes választás.

Nagy Lajos király útja 12. H-Szo 10:30-21:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla:

Hús Box: 990 Ft

Vega Box: 890 Ft

Szendvics (csirkecomb wrap): 990 Ft

Tejfölös uborkasaláta: 350 Ft

Házi limonádé: 250 Ft

Presszó: 250 Ft

Cappuccino: 350 Ft

Összesen: 4070 Ft

ételital
A szőlő és bor városa 2. – Sírkamrától díszkapuig
 
ételital
Éttermi szemeszter
 
lokál
A 21. századi nő a futást választja