Irány a téli természet!
Irány a téli természet!
szerk / 2018-12-21 lokál
Attól, hogy valóban beköszöntött a hidegebb idő és a Nap is egyre laposabban csikorog, még tervezhetünk aktív kikapcsolódást a pihenni készülő természetben. Persze nem árt kicsit felkészülni a körülményekre, ha ilyenkor indulunk télies túrára. Ezeket szedtük most csokorba, és melegen ajánljuk egy vezetett programmal, valamint egy komfortos erdei szálláshellyel együtt.

Időjárás, terepviszonyok

Mindenképpen vegyük figyelembe, hogy a nappalok rövidebbek, időben induljunk neki, hogy lehetőleg világosban érjünk célt. Ráadásul a zordabb, keményebb, szélsőségesebb időjárás, és a megváltozott terepviszonyok miatt óvatosabb és lassabb haladással számolhatunk, főleg ha csúszós, fagyos helyeken járunk. A túrabot télen is sokat segít a támaszkodásban, egyensúlyozásban.   

Öltözet
„Tudom, tudom! Sapka, sál...” – de mégis, mire figyeljünk? Megoszlanak a vélemények, hogy aláöltözőnek a gyapjú vagy a szintetikus a jobb, de egy a lényeg: a testet melegen kell tartani, és egy időjárásálló külső héjkabát megvéd a csapadéktól és a széltől. Emellett egy jól karbantartott és impregnált bőrbakancs is megfelel meleg túrazoknival, vizes időben pedig praktikus a lábszárra húzható kamásli. Extra tipp: ha netán eltévednénk, feltűnő színű ruhában hamarabb találnak ránk, de ha már itt tartunk: a téli hajtó- és terelővadászatok helyszíneiről és időpontjairól is ajánlott előre tájékozódni!

Vezetett túraajánló

Bejgli-égető túra | 12. 27.
Csatlakozzunk az ünnepi jóllakottságot lemozgató, kb. 5 km-es, közepesen nehéz kiránduláshoz! A Mecsek Zöldúttal szervezett túra Hosszúhetényből indul 9:30-kor. | Jelentkezés az ingyenes programra: kovesteto.recepcio@mecsekerdo.hu | Részletek és további programok: facebook.com/mecsekerdo

Szállás tipp

Sikondai Apartmanház: 16+4 férőhely kétágyas, fürdőszobás szobákban, felszerelt, nagy közös konyha és étkező, központi fűtés és cserépkályha, fedett bográcsozó hely, számos túraútvonal. |További erdei szálláshelyek: mecsekerdo.hu

súgó
A diótörő
 
zene
Clash City Rebels, The Mygrants
 
súgó
Don Quijote (DoNkiHÓtE)