Erdő így még nem ejtett rabul
Erdő így még nem ejtett rabul
/ 2016-08-19 lokál
„A Z-vírus terjedését az emberiség eddig nem volt képes megállítani. Reményt adhat az a tény, hogy egyes források szerint elszigetelten bizonyos embercsoportok nem fertőződtek meg és eddig sikeresen túlélték a zombi-katasztrófát…”

Lemaradtunk volna valamiről? Még nem, de kár is lenne kihagyni a teljes sztorit, amiben egy rendkívül veszélyes vírus, egy állítólagos bázis, és egy furfangosan elérhető kimentési pont is felbukkan; szól még zombikról, ládákról és koordinátákról, egy kincsről a kút felett, de legfőképpen: a csapatjátékról. Együtt kiszabadulni. Kiszabadulni a hétköznapokból egy tét nélküli szimulációba, és felhőtlenül komolyan venni a helyzetet.

Ezt kínálja az a tréningcsomag, melyet a Z-WAR csapata a Mecsekerdővel együttműködve alkotott meg. Egyedülálló kezdeményezésről van szó, hiszen ez Magyarország első szabadtéri szabaduló tréningje, mely a népszerű szabaduló szobákhoz hasonló egymásra épülő feladatsorokat ötvözi a csapatépítő tréningek módszereivel, mindezt az adott erdei környezethez illesztett, „vadregényes” körülmények között.

A történetbe ágyazott feladatok segítenek a ráhangolódásban, ám rendkívül hiteles kihívásokra kell hiteles megoldásokat találni a terepen, mégpedig egy közös cél érdekében. A tréningek három alappillérre: a kihívások, a tanulás és a sikerélmények köré szerveződnek. A természetbe csempészett mesterséges körülmények és helyzetek valódi érzéseket, gondolatokat és reakciókat hoznak felszínre, a trénerek azonban igyekeznek a háttérben maradni. Feladatuk a környezet kialakítása, a keretek tartása, és a terhelés ügyes adagolása – inkább a moderátor személyisége az, ami árnyalhatja az élmény befogadását.

„Az együttműködés fejlesztését egyéni szinten kell elkezdeni és véghezvinni, de tanítás helyett bízni kell a csoportok önfejlesztő készségében, mert a saját vélemények szabad áramlásának sokkal nagyobb ereje van, mint a külső tanácsadásnak” - vallja Németh Tamás és Vincze Krisztián, a program fejlesztői. Életútjuk már önmagában kalandosnak mondható, és eddigi szakmai tapasztalatukra és nyitott érdeklődésükre alapozva igyekeznek megvadítani a hagyományos tréningeket, mindig újabb kapcsolódási lehetőséget keresve a közösségek önszervező erejével, a természettel; lebontva pár falat és merev korlátot.

Hosszas előkészítést követően idén tavasszal indult meg a zselici zombivadászat, ősztől pedig új „kimenekítési pont” létesül a Mecsekben: Hosszúhetény közelében, az erdő mélyén újjászületett Natur Hotel Kövestető és környéke is rejtélyekkel teli rengetegként ejti rabul az önjelölt túlélőket.

 

Mi a Z-WAR?

Egy stratégiai, tájékozódási és feladatmegoldó csapatjáték, mely egyedülálló módon ötvözi a népszerű szabadulós játékokat az outdoor tréningek műfajával, erdei környezetben.

Mégis, hogyan kell elképzelni?

A cél a területen lévő ládák és infópontok felkutatása, egy adott kimentési pont koordinátáinak megszerzése céljából, a rendelkezésre álló idő alatt.

Mikor elérhető?

Gyakorlatilag egész évben, részben időjárásfüggő. Eső esetén beltéri programelemek is rendelkezésre állnak.

Hány fővel lehet részt venni?

Alapvetően 8-60 főig terjedő létszámban, de nem riadunk meg egy 120 tagú seregtől sem.

Kiknek ajánlott?

Cégek, szervezeti egységek, partnerhálózatok, baráti társaságok számára. A tréningprogram a megbízókkal előzetesen egyeztetett igények és hangsúlyok szerint kerül összeállításra.

Milyen csomagok közül lehet választani?

Fél- illetve egynapos tréningek teljes ellátással, továbbá többnapos tréningek szálláshellyel kombinálva. A program rugalmas, akár 2,5 napra bővíthető.

Kell hozzá bármilyen speciális felszerelés vagy edzettség?

A tréningen való részvétel nem igényel extrém erőnlétet vagy felkészülést. A szükséges eszközök rendelkezésre állnak, egy jó bakancson (esetleg esőkabáton) kívül elegendő, ha mindenki magát hozza.

Hol lehet érdeklődni?

turizmus@mecsekerdo.hu

 (X)

lokál
Zöld Pécs - Az év fája: Lisztes berkenye
 
súgó
Jarmeczky–65
 
ételital
A legjobb reggelizőhelyek