BRODKA x RESERVED
BRODKA x RESERVED
promo / 2021-10-14 lokál
Monika Brodka énekesnőt néhány éve a magyar zenerajongók is hallhatták élőben. Izgalmas együttműködés alakult ki a lengyel énekesnő és a lengyel RESERVED márka között, mely egy kapszulakollekcióban öltött testet. 

Bátor, sőt merész, mégis hordható – a BRODKA x RESERVED kollekció két látszólagos ellentét, az extravagáns és az alkalmi stílus kombinációja. „Nem szabtunk magunknak korlátokat” – vallják a kollekció alkotói. Ez a szemlélet tükröződik a szabásokban, a mintákban és az olyan természetes anyagok használatában, mint az alpaka, gyapjú, selyem, organikus pamut és környezetbarát NAIA ™ és LENZING ™ ECOVERO ™.

A lengyel művész és a RESERVED tervezők közös munkájának első látható eredménye az a színpadi öltözék volt, amely Monika Brodka Brut című új albumának videóiban jelent meg. A konvenciókkal való játékos szembenézést és a nemi sztereotípiák elutasítását erősíti képileg a RESERVED kollekciójában változtatás nélkül megjelenő, férfi ruhatárat idéző zakó és nadrág szett a Game Change klipjében.

A kollekciót teljes egészében Európában, főleg Lengyelországban gyártották. A művésznő részt vett az alkotás minden egyes fázisában, beleértve az egyes anyagok kiválasztását is. „Az általános koncepció kialakításával kezdtük, majd moodboardokat készítettem a számomra lenyűgöző, emlékezetes dolgokból: a népi elemektől a marokkói szőnyegekig, az utazásokhoz, a serdülőkoromhoz és a művészi inkarnációimhoz kapcsolódó laza asszociációkról”.

Az online elérhető kollekcióban steppelt kabátokat, túlméretezett zakókat, grafikus mintájú kötött ruhákat, pulóvereket találunk. Brodka munkájához hasonlóan, nincs helye a kliséknek: „Az álmom az volt, hogy olyan ruhákat készítsek, amelyeket nem találok a boltokban, és amelyeket magam is szívesen viselnék”. A kollekció inspirációja a brutalista építészeti stílus, mely megnyilvánul a merész szabásmintákban és a kötött ruhák részleteiben, például a komor épületek ablakainak ritmusát tükröző mintás pulóverekben. A művész új albumának képi világában hangsúlyos hullám motívum a kollekció jellegzetes grafikai eleme.

Bartek Wieczorek fotózásának különleges helyszíne a valenciai Espai Verd épületegyüttes volt. A beton a benne burjánzó zöldellő növényekkel tökéletesen kiegészíti a RESERVED egyedi kollekciójának avantgárd jellegét.

Rendező/fotós: Bartek Wieczorek @Visual Crafters

DOP: Nikodem Marek

Közösségi média tartalom: Bart Pogoda @Visual Crafters

Stílus: Ewelina Gralak

Smink: Wilson.

Haj: Michał Bielecki

Díszlet: Ania Witko

Talent: Brodka @Kayax

Gyártás: Warsaw Creatives

(X) 

 

 

film
KertMozi a Zsolnay Negyedben 
 
lokál
Mérföldkő a szennyvíztelep fejlesztésében: elindult a próbaüzem
 
zene
Dunai Nyári Tábor