Az Eb-től távol
Az Eb-től távol
szerk / 2016-06-09 lokál
Sokan vannak olyanok, akiket abszolút hidegen hagy a labdarúgó Eb. Ez az összeállítás nekik segít átvészelni ezt a hónapot.

Június 10-től egy hónapon át minden a foci körül forog. Legalábbis azoknál, akik figyelemmel fogják kísérni a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságot. Akinek a párja fociőrült, nincs mit tenni, ő egy hónapra biztos kiszáll a körforgásból, ám vannak olyanok, akik a magyar válogatott meccsét még akkor is meg fogják nézni, ha máskor soha nem ülnek le a tévé elé egy fociközvetítésre. Összeállításunkban a labdarúgás ellen beoltottaknak olyan programokat ajánlunk, melyek az Eb és a magyar válogatott mérkőzéseinek időpontjaiban vannak, és bemutatjuk azokat a vendéglátóhelyeket is, ahol garantáltan nem lesz Eb-közvetítés.

Mit csináljak, ha a párom 1 hónapig csak focit fog nézni?

Szerencséd van, mert lesz program dögivel: Jún. 9-18. POSzT; jún. 19-26. Sétatér Fesztivál; jún. 22-25. Fishing on Orfű.

Mit csináljak, ha a párom a magyar válogatott meccseit mindenképpen megnézi?

Június 14. Ausztria-Magyarország

Zene: Ezen a napon 20:30-kor lesz a Kiscsillag Semmi konferencia című előadása a Kodály Központban. Vendégek: Péterfy Bori, Falusi Mariann, Pásztor Anna (Anna and the Barbies), Varga Livius (Quimby), Likó Marcell (Vad Fruttik), Busa Pista (Irie Maffia). Jegyár: 3590-5590 Ft.

Film: A meccsel egy időben, 18 órakor kezdődik az Apolló moziban a Csodálatos Bocaccio című olasz-francia dráma. A film pont két órás, azaz a mérkőzés is véget ér a film végekor.

Színház: A POSzT Fesztivál keretében 18 órakor látható a Portugál című darab a Katona József Színház előadásában az E78-ban, amit nagyon jó szívvel tudunk ajánlani meccs helyet. 

 

Június 18. Izland-Magyarország

Gála: A POSzT utolsó napja, és szokás szerint ekkor tartják az ünnepélyes díjátadó gálát, ahol a versenyelőadások legjobbjait díjazzák. A műsor 20:30-kor kezdődik a Kodály Központban.  

Színház: A Női furcsa pár című vígjátékkal éppen ma startol a Pécsi Nyári Színház programsorozata. Az előadás 21 órakor kezdődik a Káptalan utcai szabadtéri színpadon, jegyár 2900 Ft.

Film: Az Apolló mozi egy nagyszerű filmmel várja a focitól megcsömörlött közönséget: 18 órakor kezdik vetíteni az Egy szobalány naplója című francia-belga filmdrámát.

 

Június 22. Magyarország-Portugália

Zene: Már javában tart a Sétatér Fesztivál, ezen a napon pedig két kitűnő pécsi banda koncertje lesz. 19 órakor a Funktomas, 20:30-kor pedig a kedvenc rezesbandánk, a Band Of Streets lép fel a boros standok árnyékában.

Film: 18 órakor kezdődik az Apolló moziban Szász Attila Félvilág című filmje. Az alkotás az 1914-ben Budapesten meggyilkolt, a korabeli pesti éjszakai életben közismertnek számító kurtizán, Mágnás Elza utolsó négy napjának történetét mutatja be.

 

Hová tudok menekülni, ha még véletlenül sem akarok focit nézni a tévében?

(A lista nem teljes, de ezeken a helyeken semmiképpen nem lesz meccsközvetítés.)

Nappali (Király utca 23-25.)

A Szoba (Boltív köz 2.)

Streat (Király utca 35.)

Trafik (Perczel Miklós utca 22.)

Eleven (Jókai tér 11.)

Blöff Bisztró (Jókai tér 5.)

Pécsi Kávé (Irgalmasok utcája 6.)

Cooltour Café (Király utca 26.)

 

 

 

súgó
Kőhalmi Zoltán: Pályatévesztési tanácsadó
 
súgó
Csillagászati Hét
 
lokál
Tavaszi munkálatok az Állatkertben