Művészportré: Kovács Eszter
Művészportré: Kovács Eszter
Prim Péter / 2019-08-23 súgó
Kovács Eszter szegedi születésű, Pécsett alkotó képzőművész, a PTE Művészeti Kar szobrász tanszékének végzős hallgatója, Rezsonya Katalin tanítványa.

A PTE Erasmus program keretein belül fél évet töltött a Portói Egyetem Multimédia szakán. Az itt töltött időben kezdett foglalkozni a kollázs műfajával. Bár a szobrász tanszék hallgatója, eddig nem igazán készített hagyományos értelemben vett szobrot, inkább installatív munkákkal és kollázzsal foglalkozik. Ezért definiálja magát képzőművészként és nem szobrászként. Mint mondja, elsősorban személyes érintettsége miatt tartja fontosnak a kollázs, mint műfaj alapos megismerését, valamint a szobrászaton belüli lehetséges alkalmazásának kutatását. A kollázs közkeletű definíciója: különböző tárgyak felragasztása egy képfelületre. A kollázsra – műfaji jellemzőin túl – különböző munkái egymáshoz való viszonyának, összekapcsolásának metaforájaként is tekint, számára ez a módszer rendkeresés az összefüggéstelen töredékek között, egyben az élet változásának, körforgásának szimbóluma.

Számos hazai, valamint külföldi kiállításon vett részt. Az Hommage á Vasarely pályázat, illetve kiállítás-sorozat keretein belül Brüsszelben, Stuttgartban és Párizsban állított ki. Emellett Eszéken tagja volt a Nemzetközi Faszobrászati Szimpóziumnak is. 2018-ban elnyerte a Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó ösztöndíjat, melynek célja, hogy elősegítse a hallgatókban rejlő tehetség kibontakozását, a legtehetségesebb hallgatók kutatóvá válását. 2016 óta tagja a PTE Lift! Szakkollégiumának. Képzőművészeti tevékenysége mellett a Fogd a Kezem Alapítványnál művészetterápiás foglalkozásokat tart.

zene
Dirty Dawn 10
 
zene
Laura Gibson
 
lokál
Portré: Sirmo