A víz világnapja
A víz világnapja
/ 2018-04-04 lokál
Még a pécsi Tv-torony is kék fénybe öltözött a víz világnapja tiszteletére március 22-én, a hónap utolsó hétvégéjén pedig bemutatkoztak az állatkert új, ragyogó medúzái.

A TETTYE FORRÁSHÁZ és a Pécsi Állatkert második éve köszöntötte közös programokkal a zöld akciónapot. A víz hetén több száz iskolás és óvodás ismerkedett tematikus órákon a víz világával, a természetben és az ember életében betöltött szerepével. A rendhagyó állatkerti tanórák után a hétvégi családi rendezvényen a víz érdekességei köré szerveződő kísérletek, játékelőadások, az eső és az óceán hangjait megszólaltató koncertek fogadták az érdeklődőket. Itt mutatkoztak be azok a hulladékmadarak is, amelyeket a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. szennyvíztisztító-telepi munkatársai a pécsi szennyvízből előkerülő evőeszközökből készítettek. (Naponta tucatnyi kanál, villa és kés sodródik a szennyvíztisztító-telepre, havonta legalább egy kilogrammnyi evőeszköz akad fenn a rácsokon, gépeken. A szolgáltató szakemberei madárrajt formáltak a gondosan fertőtlenített fémdarabokból.)

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. évek óta valami maradandó értéket hoz létre a víz világnapja apropóján. Tavaly országosan egyedülálló, parányi életközösségeket bemutató mikrovilág kiállítást alakítottak ki a zoo-ban, idén különleges medúzafolyosót nyitottak. Az akvárium-terráriumban a falakról különböző medúzák életnagyságú, UV festékkel falra varázsolt másai köszönnek vissza, melyek ragyognak a sötétben. A világító lények mellé igaziak is érkeznek: két új medúzaakváriummal bővül a pécsi állatkert.

(X)

 

lokál
DRK x Pécs Barber Shop – menő cuccok születtek
 
zene
DJ Vadim
 
súgó
Állati nap a Zsolnay Negyedben