A sokoldalú igazgató
A sokoldalú igazgató
promo / 2022-06-02 lokál
Dömötör Krisztina gordonkaművész, az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, egy olyan intézményé, amely számos művészeti ágnak is teret biztosít. Hétéves kora óta játszik hangszerén, és öt éve tanít is.

Miért a cselló?

Egy zeneiskolai hangszerbemutatón hallottam először, és nagyon megtetszett a hangja, a formája.

Mi következett a zeneiskola után?

A Pécsi Művészeti Szakközépiskola, majd alapfokon végeztem a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, mint előadóművész, utána következett a kétéves mesterképzés, így lettem gordonkatanár.

Hogyan fért össze a tanítás és a zenekari munka?

Államvizsga után, 2017 szeptemberétől már párhuzamosan tanítottam az Agócsy László Zeneiskolában és az Eck AMI-ban. De az egyetemi éveim alatt a Pécsi Szimfoniettába, a Pannon Filharmonikusok színházi formációjába kerestek csellistákat. Eleinte negyed, később félállásban dolgoztam a Filharmonikusoknál.

2020-tól igazgatója is vagy az Eck-nek.

Helyettes voltam 29 évesen, majd egy évvel később a korábbi igazgató lemondása után neveztek ki. Előtte is voltak irodai munkáim, így nem teljesen újak a tennivalóim.

Milyen nagyságrendű az Eck, és milyen terveitek vannak?

Közel ötven fős a tanári kar, több mint hatszáz tanulónk van. 2019-ben bővültünk a képzőművészeti ággal, visszatért az iskola életébe a balett is, és szeretnénk fejleszteni azokat a tanszakokat, amelyek kisebb csoportszámmal indultak, ilyen a zenén és a színjátékon túl a képzőművészet, a balett és a modern tánc.

 

ételital
Mentes
 
lokál
Eximó Jégrém: West-Balkán
 
súgó
Játszd újra, Sam!