A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Az év civil projektje
A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Az év civil projektje
szerk / 2023-12-11 lokál
Íme Az év civil projektje kategória jelöltjei.

PONT – Pécsi Oktatási-Nevelési Társulás

A közoktatás katasztrofális helyzetben van. A jelen fel sem fogja, hogy a jövő a tét, az pedig – ilyen helyzetben – tragikus végkimenetelt vetít előre. A PONT pont azért jött létre, hogy erre az áldatlan állapotra felhívja a figyelmet. A civil szerveződés volt – többek között – a tanárokért kiálló demonstrációk pécsi motorja, de ők rendezték a Dialógus az oktatásért című sorozatot és a Zebraszerdákat is, melynek keretében minden szerdán demonstráltak az oktatás jövőjéért. Köszönjük szépen!

Megtörhetetlenek

Budapest után Pécsett volt először látható a Megtörhetetlenek című fotókiállítás, amely az Ukrajnában dúló háború civilek életére gyakorolt romboló hatását mutatta be döbbenetes erejű fotókon. A képek Kostiantyn Liberov és Vlada Liberova munkái voltak, akik a háború kitörése óta dokumentálják az embertelen állapotokat. A kiállítást az Emberség Erejével Alapítvány hozta Pécsre, a társadalomra gyakorolt hatása pedig kiemeli a fotókiállítások sorából.   

I. Leőwey Világalálkozó

Ez egy zseniális ötlet és egy szuper kezdeményezés! Már a második mondatban muszáj szívből gratulálnunk a szervezőknek. Az történt ugyanis, hogy a Leőwey Klára Gimnázium önkéntes öregdiákjaiból alakult szervezői csapat kitalálta, hogy minden valaha volt leőweystát meghív egy egész napos eseményre, éljenek bárhol is a nagyvilágban. Szeptember 23-án aztán megtörtént a csoda, rengeteg volt diák vett részt a rendkívüli programon. Szép kezdeményezés, bízunk a folytatásában!

(A közönségszavazás december 15-én indul. Szavazzatok sokan, döntsetek egy fontos díj sorsáról, nagyon számítunk rátok, fontos a véleményetek!)

 

súgó
Múzeum Utca Plusz
 
súgó
Az emlékezés formái II.
 
zene
bongor