Kocsis Zsófia, aki a Rómeó és Júliára készül
Kocsis Zsófia, aki a Rómeó és Júliára készül
promo / 2020-04-23 súgó
Kocsis Zsófia színész, drámatanár. Pécsett, a Művészeti drámatagozatán végzett, majd Budapesten a KIMI-ben szerzett bábszínészi és színész „papírt”. Önkéntes egy mélyszegénységben élő faluban, Bódvalenkén. Játszik hegedűn és ukulelén. Jelenleg hat darabban szerepel.

Milyen darabokban szerepelsz?

A Hollókirályban, A hídban, a Szociopolyban, a # Apa_anya_énben, a Tisztelt szülő(k)!-ben és A világ legzenésebb meséjében.

Van kedvenc?

Nincs. Mindegyiket szeretem, mindegyik másért áll közel a szívemhez.

Gondolom, különböző nehézségű szerepek ezek.

Talán a legnehezebb a Mákkirályfi volt, amelyben egy reményvesztett alkoholista anyát kellett többek között alakítanom, de nem könnyű a Szociopolyban a kocsmárosnő figurája sem, ami ugyancsak távol áll az egyéniségemtől.

A Tisztelt szülő(k)!-ben diáklányt, anyát, igazgatónőt és román rendezőnőt is alakítasz.

Ott az a nehéz, hogy egyik pillanatról a másikra kell váltani, úgyhogy a feladat gondot jelent számomra, de úgy érzem, egyre rutinosabb vagyok benne.

Készülsz új megmérettetésre?

Alapi Tóth Zoltán rendezésében májusban mutatjuk be a Rómeó és Júliát, amely monodráma lesz, vagyis én leszek az egyetlen szereplő.

Tanítasz is.

A meszesi iskolában és a Leőweyben van egy-egy csoportom, Siklósbodonyban a falu gyerekeit tanítom és havonta egyszer megyek Bódvalenkére.

(X)

ételital
Teszteltük: Eredeti Csülök Bár vs. Fekete Kutya Csülkösház
 
zene
Zuhatag
 
ételital
Teszteltük: Piccola Toscana