A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Kultúra Junior
A Made in Pécs-díj 2015 jelöltjei – Kultúra Junior
szerk / 2015-12-18 lokál
Ismét eljött a várva várt pillanat! Mint minden évben, úgy idén is díjazzuk a legjobbakat! Az elmúlt évekhez hasonlóan most is három jelöltet indítunk harcba kategóriánként a Made in Pécs-díjért, mert hiszünk abban, hogy ezzel a módszerrel több jó dologra tudjuk felhívni a figyelmet. Minden jelöltnek gratulálunk, mindegyikük nagyszerűt alkotott!

Segítség, komolyzene!

A Pannon Filharmonikusok rendezvénysorozata igazi hiánypótló program, ami játékosan tanítja és neveli a fiatalokat azért, hogy egy kicsit közelebb hozza a komolyzenét az egyébként komolyzenére nem nagyon fogékony korosztályhoz. A Segítség, komolyzene! interaktív módon segít megismerkedni és életre szóló barátságot kötni a szimfonikus zenei világgal, beavat a művek és alkotóik távolinak tűnő világába, érdekességekre mutat rá, titkokat fed fel, és mindent megtanít, amit a koncertlátogatásról tudni érdemes. És ez egy roppant fontos út első lépési ahhoz, hogy egy nagyszerű generáció váljék az utánunk következőkből.

Szamárfül Fesztivál

A Zsolnay Kulturális Negyed gyerekfesztiválja az egyik legüdébb színfoltja a Negyed egész éves programsorozatának. Elképesztően fontosnak tartjuk ezt a fesztivált, egyszerűen azért, mert a gyerekeknek és a gyerekekről szól, minden évben színvonalas programokkal, ráadásul ingyenesen, amiért külön piros pont jár a szervezőknek. Az idei, immáron negyedik fesztiválon látszott igazán, hogy ismerik, keresik a családok a rendezvényt, sokan voltak, jó volt elveszni a gyerekzsivajban. Reméljük, a Szamárfül Fesztivál még nagyon sokáig megmarad a mi, és természetesen a gyerkőcök legnagyobb örömére.

Bóbita Bábszínház

A Bóbita Bábszínház 1961 óta Pécs egyik legfontosabb kulturális intézménye, neve a hosszú idők során a minőség szinonimájává vált. Nem tudunk elég hálásak lenni a Bóbita vezetőinek, színészeinek és mindenkinek, aki ott dolgozik, hiszen a legfontosabb és legfelelősségteljesebb munkát végzik évről évre, maximális alázattal: a legkisebbeket szórakoztatják, okítják és nevelik nagyszerű előadásaikkal. Arról nem is beszélve, hogy a gyerkőcökön kívül a felnőttek is szívesen járnak a Bóbitába, mert előadásaik színvonala magasan kiemelkedik a pécsi színházi mezőnyből. Kedves Bóbita, kösz, hogy vagy!

(Idén is kiosztunk egy közönségdíjat, nagyon számítunk a szavazataitokra! A közönségszavazás december 21-én indul!)  

lokál
Pécsi Borozó
 
súgó
Magukról beszéltek
 
lokál
Eximó Jégrém: Holnap is nap van