Zárójelentés
Zárójelentés
Major Zoltán / 2020-02-27 film
Stephanus doktort (Brandauer) váratlanul nyugdíjba küldik. Az orvosi köpenyt azonban nem tudja és nem is akarja szögre akasztani, ezért úgy dönt, visszatér szülőfalujába körzeti orvosnak.

A múlt emlékei, és a régi baráttal, valamint egykori szerelmével való találkozása felkavarják, a férfi pedig felbolydítja a falu életét: egyesek örülnek jöttének, mások viszont nagyon nem, és mindenféle pletykák kezdenek el terjedni róla. A szakmájában megalkuvást nem ismerő doktor akaratlanul is belebonyolódik kisstílű helyi politikai csatározásokba, amelyek lehetetlenné tehetik az újrakezdést.

Szabó István rendezői visszatérésében egy falu miliőjén keresztül nyújt lesújtó látleletet a mai Magyarország működéséről. A Zárójelentésben visszatér pályájának ikonikus színésze, Klaus Maria Brandauer (Mephisto, Redl ezredes, Hanussen), de a további szerepekben is a magyar színjátszás krémjét láthatjuk. A képi világért pedig Szabó állandó operatőre, Koltai Lajos felel.

Magyar dráma, 2020, 90 perc, (12) Rendező: Szabó István. Főszereplők: Klaus Maria Brandauer, Udvaros Dorottya, Kerekes Éva, Eperjes Károly, Stohl András.

Apolló mozi, Cinema City, Uránia mozi: február 27-től

lokál
Barangolások a Mecsekben
 
ételital
Mentes
 
film
Amíg tart a nyár