Valerian és az ezer bolygó városa
Valerian és az ezer bolygó városa
Major Zoltán / 2017-07-20 film
A franciák fenegyereke, aki több mint tíz évvel ezelőtt azt nyilatkozta, hogy befejezi a filmrendezést, és csak produceri és forgatókönyvírói munkákat fog vállalni, szerencsére nem tartotta be a szavát, és most Luc Besson egy szemkápráztató űroperával kényeztet minket.

Kerek két évtizeddel a tökéletes atmoszférájú science-fiction, Az ötödik elem után ismét ebbe a műfajba kirándul, ráadásul az 1960-as évek egyik francia kultuszképregény-sorozatát véve alapul, a Valérian és Laureline címűt.

A címbeli két fiatal ügynök azt a megbízást kapja, hogy utazzanak el az Alphára, ahol a szintén címbeli ezer bolygó népe él együtt békességben évszázadok óta, egészen mostanáig, amikor egy ismeretlen erő megjelenése megsemmisüléssel fenyegeti a világukat. A főszerepeket napjaink legfelkapottabb ifjú színészei játsszák: Dane DeHaan (Az erő krónikája, Élet, Az egészség ellenszere) és Cara Delevingne, a modellből lett színésznő (Papírvárosok, Suicide Squad, Tulipánláz). Mellékszerepekben pedig feltűnik Clive Owen, Ethan Hawke, Herbie Hancock és Rutger Hauer, sőt Rihanna is. A nyár leglátványosabb filmje érkezik!

Francia sci-fi akciófilm, 2017, 137 perc, (12) Rendező: Luc Besson. Szereplők: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke. Apolló mozi, Cinema City, Uránia mozi: július 20-tól.

ételital
Teszteltük: Főnix Pizzéria
 
súgó
Lássuk a medvehagymát!
 
zene
Hangácsi Márton