ZAJZAJZAJ podcast #12 // Kende Marci (Máklikőr)
ZAJZAJZAJ podcast #12 // Kende Marci (Máklikőr)
szerk / 2022-04-28 zene
Ez a ZAJZAJZAJ podcast tizenkettedik része, ami kéthetente csütörtökönként jelentkezik. Házigazdája Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. A ZAJZAJZAJ podcast a Made in Pécs magazinnal együttműködésben, annak felületein jelenik meg. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel. a beszélgetésekre a 2021-es év folyamán került sor, így néha komoly időutazás is, attól függően, kit mikor fújt a stúdiónkba a szél. most? köszönöm."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából:

"Amikor leültünk Marcival, épp Londonból jött haza a tavalyi őszi szünetben, mert ott tanul. A Máklikőr egy vadiúj zenekar, mégis az első perctől azt éreztem, hogy valami régebbről ismert világból merít, folytatja azt. Folytott a levegő, szürke minden és a nagy kérdés, hogy mennek-e vonatok innen valahova? Aztán maga az élet válaszol, mindaz, ami ebben a beszélgetésben egy álom, még csak nem is terv, az ma épp egy hete a múlt. Boldog pikniken van túl a zenekar és közönsége a Normafán, kinn az EP. A Máklikőr megcsinálta, vonatokat indított innen, oda".

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

Playlist az epizódban elhangzó dalokkal ITT.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

 

lokál
Made in Pécs-díj 2017 – Kultúra Junior
 
súgó
Tompeti 10
 
lokál
Aktívan a pihenők mentén