ZAJZAJZAJ podcast #12 // Kende Marci (Máklikőr)
ZAJZAJZAJ podcast #12 // Kende Marci (Máklikőr)
szerk / 2022-04-28 zene
Ez a ZAJZAJZAJ podcast tizenkettedik része, ami kéthetente csütörtökönként jelentkezik. Házigazdája Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. A ZAJZAJZAJ podcast a Made in Pécs magazinnal együttműködésben, annak felületein jelenik meg. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel. a beszélgetésekre a 2021-es év folyamán került sor, így néha komoly időutazás is, attól függően, kit mikor fújt a stúdiónkba a szél. most? köszönöm."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából:

"Amikor leültünk Marcival, épp Londonból jött haza a tavalyi őszi szünetben, mert ott tanul. A Máklikőr egy vadiúj zenekar, mégis az első perctől azt éreztem, hogy valami régebbről ismert világból merít, folytatja azt. Folytott a levegő, szürke minden és a nagy kérdés, hogy mennek-e vonatok innen valahova? Aztán maga az élet válaszol, mindaz, ami ebben a beszélgetésben egy álom, még csak nem is terv, az ma épp egy hete a múlt. Boldog pikniken van túl a zenekar és közönsége a Normafán, kinn az EP. A Máklikőr megcsinálta, vonatokat indított innen, oda".

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

Playlist az epizódban elhangzó dalokkal ITT.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

 

súgó
Budapesti Fesztiválzenekar
 
súgó
XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
 
lokál
Csobbanj a környéken!