Vademberek hajszája
Vademberek hajszája
Major Zoltán / 2017-05-10 film
Valószínűleg egy kezünkön meg tudjuk számolni, hány új-zélandi filmet láttunk. (A Gyűrűk Ura és a Hobbit filmeket ne vegyük ide, lévén amerikai koprodukciók.)

Pedig Taika Waititivel – aki nem csak rendező, de forgatókönyvíró, színész és producer is egyben – és egyedi világának hóbortos, szeretnivaló figuráival érdemes megismerkedni. Már első nagyjátékfilmjeivel (Sas kontra cápa és a Boy) egyértelművé tette, hogy máshogy látja a világot, a társadalom „lúzereiben” leli meg a szépséget és a humort. Ötletekből nincs nála hiány, egyik korai kisjátékfilmjét továbbgondolva készítette el pár éve a Hétköznapi vámpírok című horror-paródiát, amiben három, ugyancsak számkivetett, különc vámpír groteszk mindennapjaiba tekinthetünk be. A Vademberek hajszája című legújabb filmjében egy tizenéves, öntörvényű, sok apró csínyt elkövető fiúnak (Julian Dennison) és mostohanagybátyjának (Sam Neill) fura, vicces kalandjait és nem hétköznapi barátságát meséli el. Hőseink egy nap új életre vágyva belevetik magukat az új-zélandi őserdőbe, ám tudtukon kívül egy országos hajtóvadászat főszereplőivé lépnek elő.

Színes, új-zélandi vígjáték, 101 perc, 2016, (12) Rendező: Taika Waititi. Szereplők: Sam Neill, Julian Dennison, Rima Te Wiata. Apolló mozi: május 11-től.

zene
Petruska + Szeder
 
zene
RoadkillSoda, Sinoptik, Deindolls, Overmorrow
 
lokál
Főszerkesztőnk: Beck Zoli