Az áprilisban nyílt hely még nincsen tökéletesen készen, de látszik a törekvés a fiatalos, trendi, letisztult dizájnra, ami nagyban hasonlít a megboldogult Souper és a Kanál által használt vizuális elemekre. A belső tér hatalmas, nagyobb rendezvényeket is be tud fogadni, a külső, de szélvédett terasz pedig a műanyagbútorok ellenére is hangulatos, bár nagy panorámára nyilván ne számítson senki a panelek árnyékában. A márkabolt sörkínálatát teljes egészében a Pécsi Sörfőzde adja, a csapon van Szalon (280/380 Ft), Pécsi (360/540 Ft), Szalon Barna (360/540 Ft), Paulaner Original és Búza (450/690 Ft), üvegesben Ottakringer, Radler, és a ritkaságnak számító Pécsi 848 (0,33 dl 380 Ft). A városban ezer helyet tudunk mondani az Egylettől a Karavellán át a Szabadkikötőig, ahol jobb söröket lehet inni ezeknél, maga a koncepció viszont nagyon dicséretes, hogy a söröket nem magukban, hanem egy teljes étlappal és napi, illetve hétvégi menüvel kínálják. A sörkorcsolyák között van házi tortilla chips és paradicsomos/padlizsánkrémes bruschetta (350 Ft), és az alapozó ételek is kifejezetten sörért kiáltanak (mangalica szalonna lilahagymával, köményes körözött, tapas tál stb.). A keményebb fogások is a magyaros-házias vonalat képviselik, mint a kolbászos lecsó lábasban, vagy az általunk fogyasztott rántott hal krumplisalátával (vasárnapi menüben, levessel és desszerttel 1900 Ft), és sertéskaraj dijoni mustárral, kaporral, lapon sült burgonyával (2190 Ft). A kiszolgálás segítőkész és udvarias, az ételek gyorsan és forrón érkeznek, nagy, de nem elfogyaszthatatlanul nagy adagokban. Az innovációt – akárcsak a sörök esetében – nem itt kell keresni, ám ebédre, vacsorára nagyobb társaságoknak is bátran ajánlható a Maláta, amely ha nem érkezünk túl nagy várakozásokkal, nem is okoz csalódást.
Xavér utca 19. H-Cs 11:00–22:00; P 11:00–24:00; Szo 11:00–02:00; V 11:00–16:00.
Értékelésünk: 4/5